10 Redenen Waarom Jij Geen Buikvet Verliest

Iedereen weet hoe frustrerend het is als we overal vet kwijt lijken te raken behalve op de buik. Buiten dat buikvet het moeilijkste is om te verliezen doen we met zijn allen echt iets niet helemaal goed. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom het de meeste van ons niet lukt om buikvet te verliezen.

Ik ben aan de slag gegaan met het boek 10 redenen waarom jij geen buikvet verliest en wil dit graag met jullie doornemen:

De vet verbrand modus en buikvet kwijtrakenAfslank Receptenbijbel

Veel mensen denken dat als ze niet of minder gaan eten buikvet kwijt gaan raken. In het begin ga je zeker gewicht verliezen, alleen op het moment dat je weer zal gaan eten zal je lichaam de vetten uit dit voedsel op gaan slaan. Dit doet het lichaam om je lichaam van brandstof te voorzien op momenten dat het hard nodig is, dus op momenten dat je niet eet.

Je dient er dus voor te zorgen dat jouw lichaam in de vet verbranding modus komt en dat begint met een goed ontbijt. Een goed ontbijt hoeft niet perse een zwaar ontbijt te zijn, dit omdat iedereen anders is. Kijk gewoon wat het beste bij je past.

Het eten van witte koolhydraten

Ik hoor je denken, wat zijn nu weer witte koolhydraten en zorgt dat er voor dat we geen buikvet kwijtraken. Witte koolhydraten zijn koolhydraten die zitten in het meest gegeten voedsel zoals aardappels, pasta of brood. Als je veel van deze witte koolhydraten eet zul je niet erg makkelijk af vallen. Wil je meer weten over de witte koolhydraten klik dan hier.

Deze koolhydraten zijn wel belangrijk voor het herstel na het sporten. Dus na een workout mag je best iets van witte koolhydraten binnenkrijgen zolang je het met mate doet.

Je eet te weinig eiwitten en goede vetten

Veel mensen die af proberen te vallen gaan alle soorten vetten vermijden omdat ze denken dat ze daar dik van worden. Niets is minder waar, het lichaam heeft juist goede vetten nodig om gezond te blijven. Denk hierbij aan vetten uit vis of noten. Zorg dus altijd dat je deze voldoende binnenkrijgt.

Verder krijg je waarschijnlijk veel te weinig eiwitten binnen en te veel witte koolhydraten. Door meer eiwitten binnen te krijgen en minder koolhydraten stimuleer je het lichaam om harder te werken en bescherm je jouw spieren.

Ook gezond voedsel kan je dik makenBuikvet Kwijt Raken

Sommige dingen die door iedereen als gezond worden bestempeld werken je tegen op het moment dat je vet wilt verbranden. Denk hierbij aan fruit wat vaak vol zit met natuurlijke suikers waardoor je dus extra energie binnenkrijgt die eerst verbrand dient te worden alvorens je lichaam vet gaat verbranden. Wil jij weten welke “gezonde” dingen jou dik maken kijk dan eens hier.

Om dus optimaal buikvet kwijt te raken kun je de meeste soorten fruit het beste laten staan. Er zijn wel fruitsoorten die je met mate kunt eten tijdens het afvallen zoals de Granny Smith appel. Deze appel is niet zo zoet en bevat “weinig” natuurlijke suikers.

We eten veel voeding waar we extra honger van krijgen

Veel voeding die we eten uit de supermarkt hebben een lage voedingswaarde. Dit houdt onder andere in dat we niet snel verzadigd raken als we deze soorten voeding eten. Hierdoor zijn we sneller geneigd meer te eten en zullen we juist buikvet bij krijgen in plaats van buikvet kwijtraken.

Tevens zitten in deze voeding veel stoffen die je extra dik maken. Bloem, siroop en industriële olien zijn hier enkele voorbeelden van. Ze zorgen ervoor dat je eetlust voor even gestild wordt, maar het lichaam zal na een korte tijd om nieuwe voedingsstoffen gaan vragen.

We drinken te weinig waterBuikvet Kwijt Raken

Water is misschien wel het belangrijkst in het proces om buikvet kwijt te raken. Naast de zuiverende werking die water voor het lichaam heeft zorgt het er ook voor dat je minder honger hebt. Hierdoor hebben we minder trek in voedsel en je raadt het zelf al, we gaan dus sneller vet verbranden.

Ook krijgen we van het drinken van voldoende water energie. Hierdoor staan we sterker in het leven en voelen we ons fitter. Probeer het zelf eens en zie hoe verbluffend de resultaten kunnen zijn.

Cardio is niet de beste manier om buikvet kwijt te raken

Door een uur te lopen op een loopband in de sportschool verbrand je minder calorieën dan er in een zak chips zitten. Dus waarom zou je je helemaal slopen in de sportschool als je ook gewoon die zak chips kan laten staan.  Dit is een geintje natuurlijk maar er zit wel een kern van waarheid in. Wat we hiermee willen zeggen dat als je echt af willen vallen je niet uren in de sportschool hoeft te zijn. Je moet je eetpatroon aanpassen.

Sporten is natuurlijk wel belangrijk voor een gezond en fit lichaam, maar voor af te vallen alleen zal dit niet werken. Ga je naar de sportschool combineer dan kracht met cardio training voor een optimaal resultaat.

Een dieet waarin niets mag is niet vol te houden

Strenge diëten waarbij ze je van alles ontzeggen zijn het meest lastig om vol te houden. De meeste mensen haken na enkele weken goed hun best te hebben gedaan af. Een goed dieet heeft natuurlijk principes waar je je aan moet houden, maar het moet je niet alles ontzeggen.

Iets wat steeds vaker gedaan wordt is bijvoorbeeld een smokkelmaaltijd per week of eventueel zelfs een hele smokkel dag. Dit wil zeggen dat je in deze maaltijd of dag alles mag eten waar je zin in hebt. Zodoende houd je het doordeweeks veel makkelijker vol en kun je als je zin hebt in magnum het makkelijker uitstellen omdat je deze toch op een korte termijn mag hebben.

Te weinig slaapBuikvet kwijt raken

Als je te weinig slaap krijgt dan is het voor het lichaam lastig om in de verbrandingsmodus te komen en zal je dus lastiger buikvet kwijt raken. Slaap is nodig voor het herstel van het lichaam. Zie het eigenlijk als een reset van het lichaam.

Hoe beter je slaapt hoe fitter je je voelt en des te beter kun je jouw dieet vol houden.

Geloof in jezelf en val net als ik de laatste kilo’s af.

De allerbelangrijkste reden is om te geloven in jezelf. Vaak geven we snel op als we in de eerste week geen resultaten zien. Het is belangrijk om vol te houden en te zeggen tegen jezelf dat je het kunt en dat is zo, ik kan het en jij dus ook.

Mijn resultaat met buikvet verliezen

Door het toepassen van deze dingen is bij mij de knop omgegaan. Ik geloof nu in mezelf en ben in een normaal tempo enkele kilo’s verloren. Ik had niet echt last van erg veel overgewicht maar wilde graag wat buikvet kwijtraken. Door langzaam maar zeker me zelf te gaan verdiepen in bovenstaande zaken en deze ben gaan reflecteren op mezelf ben ik tot een paar schokkende ontdekkingen gekomen.

Om te beginnen heb ik mijn eetpatroon aangepast. Mijn eetpatroon was zo onregelmatig dat er geen touw aan vast te knopen was. Ontbijten deed ik nooit en at van allerlei dingen die ik dacht dat goed voor mij waren. Dit waren dus repen die boordevol suikers en witte koolhydraten zaten, zoals de fruitkick enzovoorts. Vervolgens ben ik er op gaan letten dat ik voldoende water binnen kreeg.  Hiervoor heb ik zelfs mijn wekker gezet op mijn telefoon om het uur af laten gaan om maar voldoende water binnen te krijgen. Deze twee dingen waren voor mij het allerlastigst. De regelmaat aanbrengen in eigenlijk dagelijkse dingen hebben uiteindelijk denk ik voor mij de meeste vruchten afgeworpen.buikvet kwijtraken

Om het vol te houden heb ik per week 2 smokkelmaaltijden gepakt. Gewoon 2 maaltijden waar je nergens op let, pizza, pasta of friet heerlijk en daarna gewoon een heerlijk toetje. Dus niet alles in het extreme getrokken maar gewoon lekker iets waar je zin in hebt. Dit zorgt ervoor dat je de dagen dat je met je dieet bezig bent makkelijker vol houdt. Ik vind het dus nog steeds niet moeilijk om vol te houden. Ook als je een keer lekker buiten de deur wilt eten is dit geen probleem, hiervoor pak je gewoon één van je smokkelmomenten. Ik plan er altijd één in het weekend en één op woensdag. Zo is er altijd een smokkelmaaltijd dichtbij.

Ik ben nu 5 weken bezig en ben ongeveer een kilo of 6 verloren. Dit is ook duidelijk zichtbaar bij mijn buik en dat geeft een goed gevoel. Ik moet je er wel bij zeggen dat ik ook al jaren gewoon sport en dit heb ik niet veranderd. Ik doe nu alleen wat meer buikspieroefeningen en ik heb het gevoel dat deze zijn vruchten afwerpen ook al zie je het welbekende wasbordje nog niet.

Ik ben zeer tevreden met het resultaat tot nu toe en ga gewoon door tot ik vind dat mijn buikvet voldoende verdwenen is. Ik moet zeggen er zijn altijd momenten dat je het moeilijk krijgt (zijn er minder door de smokkelmomenten heb ik het idee) maar als je doorzet ben je alleen maar trotser op het resultaat.

Al deze redenen en meer tips om buikvet kwijt te raken staan uitgewerkt in dit gratis e-book. 

 

 

 

 

 

 

8.1 Totale Score
Buikvet Kwijtraken - 10 redenen waarom dit niet lukt

Er zijn vele redenen te bedenken waarom jij geen buikvet verliest. De reden staan hier beschreven en hierbij de verschillende oplossingen die er voor hebben gezorgd dat ik een goed resultaat heb behaald.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter