Zumba Fitness – Calorieën Verbranden met Dansen

Zumba Fitness is geïnspireerd op verschillende Latijns-Amerikaanse dansen en is spierversterkende en vet verbrandende workout. Letterlijk betekend Zumba; snel bewegen en lol hebben. Hier zit hem de essentie in van Zumba, het plezier maken tijdens de workout.

Er is verder ook nog een groot verschil tussen een Zumba Workout en een gewone Fitness Workout. Bij een Zumba Workout beweeg je vooral op de muziek, bij elke beweging zet je jouw onderlichaam, buik/ core en bovenlichaam aan het werk. Je beweegt en gaat vet verbranden in 3 gebieden tegelijk. Hierdoor helpt de het je jouw zwembandjes kwijt te raken en krijg je een strakker en beter gevormd figuur.

De muziek in Zumba FitnessZumba Fitness

De muziek soorten die centraal staan tijdens de Zumba lessen zijn een combinatie van wereld- en latin muziek. Je moet hierbij denken aan Salsa, Calyso, Cumbia, Flamenco maar ook Reggaeton en Hip Hop. Door de combinatie van deze soorten zijn er meerdere dans/ fitnessbewegingen toe te passen in de lessen en instructie dvd’s.  De workouts bevatten geen moeilijke choreografie en zijn voor iedereen goed te volgen als je maar van de deze swingende en opzwepende muziek houdt. Fijn aan de Zumba Fitness DVD’s is dat je het thuis in je eigen vertrouwde omgeving mee kan doen en alles op eigen niveau en tempo. Zo kun je elke workout voltooien en is het niet nodig je te schamen als het je even niet lukt. Wil jij ook thuis Zumba doen en de muziek luisteren kijk dan hier eens.

Voor wie is Zumba Fitness Geschikt

De “training” is geschikt voor iedereen en ook iedereen kan de training volgen. De instructie dvd’s leggen elke beweging vanaf het begin duidelijk uit en de bewegingen worden ook perfect voor gedaan. In de eerdere Fitness dvd’s waren de lessen wat onduidelijk en moeilijk te volgen. Hier is men mee aan de slag gegaan en heeft men nieuwe lessen gecreëerd. Je wordt nu echt bij de hand genomen in de wereld van Zumba en dat van het begin tot het eind. Dus iedereen kan nu gebruik maken van deze leuke manier van trainen. Het fijne hieraan vind ik dat je echt een goede workout aan het doen bent en dat ook nog een erg leuk is om te doen. Houd je van dansen en bewegen op muziek dan is Zumba fitness echt een aanrader. Ik ben er zelf geen kilo’s mee verloren maar voel me wel fitter en zit beter in mijn vel. Ik kijk er ook elke keer naar uit om weer te beginnen.

Wat kan je verwachtenZumba Fitness

In de Fitness DVD set zitten 4 DVD’s die je door de wereld van Zumba heen loodsen. Je zal bij elke DVD een grondige uitleg krijgen hoe je alles zo goed mogelijk uit kan voeren. Voer je de oefeningen minder perfect uit is er natuurlijk geen man overboord. Het belangrijkste is dat je leuk en ontspannen aan de slag kunt gaan.

  •  DVD 1 krijg je de beginselen van Zumba uitgelegd. De gemakkelijke breakdown techniek word je in 5 stappen aangeleerd zodat je meteen kan starten met de workout op deze DVD. De workout op deze DVD is een express workout. Dit is een workout van 20 minuten waarmee je alle facetten die je geleerd hebt toe kunt passen. Je doet meteen een krachtige workout en zal meteen aan je lichaam gaan werken.
  • DVD 2 bevat de “Zumba Supercardio dance party“. Dit is vooral een cardio feestje met een nieuwe interval training van 30 seconden. Deze workout zorgt voor een betere vetverbranding door de krachtige pieken van 30 seconden.
  • DVD 3 bevat de “30 minuten Burn & Amazing Abs”  Dit is een opname van een live les van de bekende Zumba Instructrice Gina Grant. Deze ervaring laat je meedoen met een Zumba les van de allerbeste. Je zal in de les nog meer vet gaan verbranden en vooral je core zal worden aangepakt.
  • DVD 4 en tevens de laatste DVD biedt het allernieuwste op het gebied van Zumba “De Zumba StepDeze nieuwe step workout is speciaal ontwikkeld om strakkere benen en billen te krijgen. Door een speciaal ontworpen programma zal er meer spieractiviteit gecreëerd worden zodat je sneller gewicht verliest en de billen strakker worden. De Zumba Rizer Step wordt uiteraard meegeleverd met het hele pakket.

Zoals al eerder aangegeven is Zumba Fitness een erg leuke en ontspannen manier van sporten. Al dansend op muziek verbrand je calorieën en zal je na een verloop van tijd strakker in je vel zitten. Ik vind het een zeer goed en geschikt programma voor mensen die moeilijk aan beweging toe komen. Het is niet moeilijk en je kunt het fijn vanuit thuis doen. De opzwepende muziek helpt je om de oefeningen makkelijk vol te houden tot het einde.

Wil je zelf Zumba Fitness ervaren klik dan hier.

 

7.3 Totale Score
Zumba Fitness - Al dansend vet verbranden.

Zumba Fitness laat je swingen. Deze manier van fitness zorgt dat je beweegt op muziek en hierdoor vet zal gaan verbranden. De opzwepende muziek zorgt ervoor dat stil zitten bijna onmogelijk is.

Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties
1 Reactie
  1. lekker danse en schudden , het is echt zalig en me kontje is lekker strak

    kan het iedereen aanraden , voldoening elke keer weer.

    groetjes, maike

Laat een reactie achter