Insanity Training – Shaun T

Een complete lichaamstransformatie in 60 dagen waar je normaal minimaal een jaar voor nodig hebt. Het kan met Insanity training. Shaun T, de ontwikkelaar van Insanity, is een zeer bekende sportinstructeur uit Amerika en belooft dat je met zijn intensieve training dit resultaat bereikt in 60 dagen. Shaun T, heeft in het verleden al meerdere succesvolle Trainingsprogramma’s opgezet en werkte ook samen met verschillende sterren uit Amerika.

Het zestig dagen durende trainingsprogramma is zo gemaakt om een maximaal resultaat te bereiken om de conditie te verbeteren en vet te verbranden. Per week zijn er zes trainingsdagen en een rustdag. Om goed te kunnen beginnen met de training is wel een redelijke basisconditie nodig, aangezien Shaun T de lat vanaf het begin af al erg hoog legt.

Als je niet goed mee kan aan het begin van het insanity programma is het lastig om de motivatie om te trainen vast te houden. Het fijne aan de training is dat je deze helemaal thuis kan volgen. Alle insanity trainingen zijn helemaal uitgelegd op DVD en zeer goed en duidelijk te begrijpen.

Het Insanity trainingsprogramma

De insanity trainingen bestaan uit tien verschillende onderdelen. Deze onderdelen zitten verwerkt in een zeer afwisselend en strak schema. Alle onderdelen zijn allemaal onder verdeelt in een serie oefeningen die bestaan uit, touwtje springen, jumping jacks e.d. De oefeningen zijn allemaal makkelijk in huis uit te voeren.

Je begint met de Dig Deeper en Fit Test. Deze is bedoeld om je aanvangsniveau te meten. Ook gebruik je deze test in de toekomst om je vorderingen te meten. Hiermee kun je dus zien wat Insanity allemaal voor jouw lichaam en conditie doet.

De Insanity training bestaat uit verschillende onderdelen, deze onderdelen worden per maand behandeld in de trainingsdvd’s. De trainingen met Max ervoor zijn voor de wat meergevorderde sporters onder ons.

Dit zijn de verschillende onderdelen van het insanity trainingsprogramma:

  • Cardio Power & Resistance: Focus ligt op het bovenlichaam en vooral op de opbouw en ontwikkelen van spiermassa.
  • Cardio & Max Recovery: Oefeningen die bedoeld zijn om de spieren te laten herstellen na een zware training.
  • Pure Cardio & Abs: Korte en heel intensieve cardiotraining, gevolgd door buikspieroefeningen.
  • Cardio Abs: Combinatie van buikspieroefeningen en cardio(conditie)training.
  • Core Cardio & Balance: Een groep trainingen voor de Herstel (Recovery) Week. Deze vind plaats na de eerste maand trainen.
  • Plyometric Cardio Circuit: Gericht op training van het onderlichaam en vetverbranding.
  • Max Interval Circuit: Na de Herstel Week wordt met deze training zonder onderbrekingen de intensiteit erg opgehoogd.
  • Max Interval Plyo: Een hele lange intensieve manier om vet te verbranden en het onderlichaam te trainen.
  • Max Cardio Conditioning: Het lijkt op de puur cardio workout, alleen dan intensiever en zonder onderbrekingen.

De grote voordelen van deze trainingsmethode is dat je snel resultaat zult boeken met trainingen die je zelf in je woonkamer uit kan voeren. Doordat je deze training thuis kan doen heb je alleen kosten voor de aanschaf van de insanity trainingsdvd’s.

Natuurlijk zitten er niet alleen voordelen aan de insanity training. Een nadeel is dat je al een goede basisconditie dient te hebben, alvorens je kan starten met insanity. Wanneer je thuis sport heb je geen persoonlijke begeleiding net als op de sportschool, dit kan een nadeel zijn als je bijvoorbeeld motivatieproblemen hebt.

Conclusie
Insanity training is voor mensen die een goede discipline hebben een uitermate geschikte trainingsmethode. Het volgen van het strakke trainingsschema zorgt ervoor dat vet verdwijnt als sneeuw voor de zon en spieren snel worden opgebouwd. Belangrijk na het behalen van het resultaat is het behouden van jouw droomlichaam, hierin biedt Insanity Training geen oplossing, maar je kan natuurlijk na de twee maanden weer van voor af aan beginnen.

De kosten van de insanity training dvd’s bedraagt €119,80. Dit is een fors bedrag maar gezien de trainingen is insanity training dit zeker waard.

Meer weten over Insanity en hoe het aan te schaffen klik hier.

Mijn Ervaring met Insanity

Na enige twijfel ben ik begonnen met de Insanity Training. Mijn twijfel kwam vooral voort uit de verhalen van mensen dat het erg zwaar zou zijn en je echt een betere conditie zou moeten hebben.

Ik weet van mezelf dat ik niet echt een doorzetter ben en dat mijn basisconditie redelijk is. Ondanks dit ben ik er toch aan begonnen en met wat voor resultaat.

De eerste week was echt afzien, wat een zware training zeg, maar ik kon alles redelijk goed bijhouden met mijn conditie. Na elke training van 45 minuten was ik natuurlijk wel gesloopt, maar dat hoort bij de Insanity Training. De verschillende onderdelen maken het wel afwisselend en leuk om te doen, hierdoor was ik ook meer gemotiveerd en kon ik het makkelijker volhouden. Het enige wat me na een maand echt tegenviel was mijn gewicht. Ik had verwacht veel af te vallen, maar in plaats daarvan was ik 3 kilo aangekomen. Gelukkig had ik wel het idee dat dit geen vet was maar dat dit vooral spieren waren.

In maand 2 wordt de training nog zwaarder en in deze maand heb ik wel een paar keer het idee gehad om er mee te stoppen. Gelukkig heb ik dit niet gedaan en is het resultaat er toch gekomen. Ik ben in deze maand 6 kilo kwijt geraakt en mijn spieren zien er beter uit dan ooit.

Dus als je over een redelijke basisconditie beschikt en mentaal stevig in je schoenen staat dan is de Insanity Training ideaal om jouw droomlichaam te krijgen.

Meer weten over Insanity Training Klik Hier.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter