Master Gym Fitness Stoel – Wordt fit terwijl je zit!

Deze Master Gym fitness stoel is ideaal voor mensen die zittend werk doen en tijdens het zitten toch willen bewegen en perfect voor mensen op leeftijd die fit willen blijven. Het doen van jouw oefeningen met de Master Gym zorgt ervoor dat spieren en gewrichten in het boven- en onderlichaam sterk en soepel blijven. Tevens zal de beweging bijdragen aan de verbranding van calorieën dus uiteindelijk gewichtsverlies. Vooral als het buiten slecht weer is en je weinig naar buiten kan is dit het ideale apparaat om voldoende te blijven bewegen.

Hoe werkt de Master Gym Fitness

Eigenlijk is het heel erg simpel. Je neemt plaats op de stoel en plaatst voeten en handen op de daarvoor bestemde plekken en begint met bewegen. Door het bewegen van armen en benen begint de bloedcirculatie op gang te komen en versterk je de spieren in jouw lichaam. Het is dus eigenlijk een cardio- en krachttraining in één.

Doordat je de beweging in één vloeiende beweging uitvoert ontzie je gewrichten en wordt de kans op blessures kleiner. De bewegingen die je kan maken met de Master Gym zijn zo gemaakt dat het tevens helpt jouw evenwicht en houding te verbeteren.

De gehele stoel is helemaal af te stellen naar jouw wens. De handvatten zij n instelbaar en de hoogte en weerstand zijn voor iedereen apart te reguleren. Door de weerstandsbanden kun je een zwaardere training doen waardoor jouw spieren en gewrichten nog meer aan kracht winnen. De pedalen bewegen in 3 richtingen voor nog een effectievere training.

Let wel, het maximale gewicht wat op de Master Gym toegestaan is 120 kilogram. Ben je zwaarder dan dit dan dien je in principe de Master Gym niet te gebruiken voordat je wat gewicht bent verloren.

De Master Gym is zeer geschikt voor senioren om in beweging te blijven. Elke dag 20 minuten bewegen draagt bij aan een gezonde manier van leven en fijnere manier van oud worden. Door gebruik te maken van deze fitness stoel kun je oefeningen doen terwijl je zit. Dit betekend geen gevaar meer dat je valt of vervelende blessures. Gewrichten worden ontzien zodat deze niet erger slijten dan noodzakelijk.

Ervaringen met de Master Gym

Fitness stoelen worden de laatste tijd steeds populairder. Iedereen wil in beweging blijven of je nu jong of oud bent. Wij hebben de Master Gym fitness stoel eens geprobeerd en zijn tot de volgende conclusie gekomen.

Het product is zoals al eerder erg geschikt voor mensen die veel thuis zitten en al wat meer op leeftijd zijn. Als je veel last hebt van bijvoorbeeld de rug en je niet lang kan lopen of staan is dit echt een uitkomst om in beweging te blijven. De weerstandsbanden zorgen er niet voor dat je een rare beweging gaat maken waardoor er eventueel andere blessures ontstaan. Je blijft de oefeningen gewoon goed uitvoeren zoals het hoort en het lichaam wordt zwaarder getraind en wint aan kracht.

Met de beloofde 10 minuten work-out per dag kom je er in mijn ogen niet helemaal. Het is goed om met 10 minuten te beginnen, maar bouw dit verder uit tot ongeveer 20 a 25 minuten. In deze tijd train je jouw lichaam voldoende en houdt je de spieren soepel.

Wil je meer conditie opbouwen dan adviseer ik je om nog wat langer te trainen, maar bouw dit rustig op. Probeer uiteindelijk uit te komen op een training van 40 minuten. Het maakt niet hoe hard je traint, al train je 40 minuten met een lage intensiteit dit is goed genoeg voor de opbouw van conditie. Zeker op een hogere leeftijd.

85% van de mensen die een fitness stoel thuis hebben geven deze 4 sterren of hoger van de maximale 5 sterren.

Meer weten over de Master Gym klik dan hier

Wil je liever een stoel die alleen de benen traint kijk dan eens hier naar. Deze stoel is erg degelijk en kan wat meer gewicht dragen. Klik hier om de stoel te bekijken.

 

8.1 Totale Score
Master Gym Fitness Stoel - Erg geschikt voor senioren

De Master Gym is een fitness stoel die je thuis kan gebruiken om sterkere spieren te creëren en de gewrichten soepel te houden. Tevens zorgt de cardio training ervoor dat de conditie op peil zal blijven zeker in de winter en bij slecht weer is dit de uitkomst.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter