Maxi Climber – Effectief trainen door klimmen

Het vinden van de juiste fitnessapparaten is vaak erg moeilijk. Zeker als je op zoek bent naar een compact apparaat waarop je een full body workout kunt doen. Wij hebben een apparaat gevonden wat mogelijk aan deze verwachtingen kan doen, de Maxi Climber. We gaan de Maxi Climber vandaag beoordelen om te bekijken of dit apparaat de investering waard is en of dit fitnessapparaat voldoet aan de dingen die de makers beweren.

Wat is de Maxi Climber voor een apparaat

De Maxi Climber is een kracht en cardio fitnessapparaat in een. Het is een verticaal klimapparaat waarop je een soort van traploop beweging maakt. Je kunt ervoor kiezen om meer de benen of de armen te gebruiken bij het doen van de oefening. Tegelijkertijd train je de rest van het lichaam mee om zo ook de overige spieren te trainen voor een full body training.

Door de verschillende weerstanden die je kunt kiezen op het apparaat is het eigenlijk geschikt voor iedereen en voor elk fitnessniveau. Het materiaal van de MaxiClimber voelt stevig aan. Het is gemaakt van gerold staal en zo ontworpen waardoor het eigenlijk geschikt is voor iedereen. De handvatten hebben isometrische antislip grepen. Hierdoor heb je eigenlijk altijd een goede houvast.

Hoe gebruik je de Maxi Climber

Je kunt het apparaat gebruiken voor verschillende trainingen. Zoals gezegd is het geschikt voor een goede cardiotraining en een goede krachttraining. De Maxi Climber beweert dat het je zal helpen vet te verbranden, de spierspanning te verhogen en de conditie drastisch te verbeteren.

Het is een eenvoudige oefening om uit te voeren. Je zet het apparaat goed neer, stelt de weerstand in op het goede niveau en klimt erop. De oefening wijst zich vanzelf en is bijna niet fout uit te voeren. Doordat de oefening zo makkelijk is uit te voeren zal je ook geen last krijgen van een overbelaste rug of knieën. Wel moet je er op letten dat je de hoogte van de MaxiClimber goed instelt.

De training versterkt bijna elke spier in het lichaam, biceps, triceps, billen, buik en benen. Tevens zal in mindere mate borst en rug getraind worden. Maar vooral is het goed voor de conditie en kun je bij het regelmatig trainen en de juiste voeding gewicht gaan verliezen.

Wat vinden wij van de Maxi Climber

Wij vergelijken de Maxi Climber met de Vertical Gym. Beiden zijn dit klimfitnessapparaten en beiden zien er hetzelfde uit. Alleen heeft de Maxi Climber een timer en voelt hij iets steviger aan, maar is dan ook iets . Dit is het voornaamste verschil tussen beide apparaten.

Wij vinden ook dit fitnessapparaat niet geschikt voor iedereen met ieder gewicht. Het maximum gewicht voor op de MaxiClimber is volgens ons ongeveer 100 tot 110 kilogram. Als je zwaarder bent kan ik beiden apparaten niet aanraden.

Je traint met het eigen gewicht dus zwaarder trainen wordt lastig. Het enige wat je kan instellen is de weerstand op 5 niveaus en de lengte van de trappen waardoor het zwaarder wordt. Als je dus al een tijd traint zal je geen kracht meer winnen. Maar voor de opbouw daar naar toe is het een goed apparaat.

Positief is natuurlijk de mogelijkheid voor een Full Body Training. Dit is niet bij veel thuisfitnessapparaten mogelijk en zeker niet voor deze prijs. Waar wij wel aan moesten wennen was het geluid dat het apparaat maakt. Dit is bij beiden apparaten hetzelfde. Het apparaat is makkelijk in te klappen en op te bergen zodat het weinig plek in beslag neemt.

Onze eerste ervaringen zijn positief. Wij horen graag van jullie wat jullie vinden van de MaxiClimber.

Meer weten over de MaxiClimber of deze bestellen klik dan hier.

7.5 Totale Score
Maxi Climber - Het verticale klimapparaat

De Maxi Climber is een ergonomisch gemaakt fitnessapparaat dat geschikt is voor bijna iedereen. Je traint het hele lijf zowel op kracht en cardio. Je bouwt dus en spiermassa en conditie op.

Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties

Tags:

1 Reactie
  1. Goed idee, slechte uitvoering.

    Door een constructie fout en/of het gebruik van verkeerde materialen ontwikkeld de maxiclimber na on. 2 weken ongelooflijk irritante en harde kraak/piep geluiden.

    De rollers van plastic die over de metalen stangen rollen (en die worden warm door de wrijving) worden zacht(er) en laten residu achter op de stangen, waarna het piepen begint. Smeren of invetten helpt hier niet tegen (misschien voor 2 minuten) waarna het weer terugkomt. Als je hem toch blijft gebruiken ondanks het geluid ga je bij gemiddeld gebruik (30 min. p.d) binnen 4 tot 6 maanden door de rollers heen.

    Dus goedkoop: Ja Goede work-out: Ja Lange termijn gebruik: Nee.

Laat een reactie achter