Miami Life Fitness Trampoline – Leuke Workouts!

In bekende tv series zag je het al geregeld voor bij komen. Een groep mensen die aan het fitnessen zijn op een trampoline op het Miami Life Fitness Trampolinestrand of bij hun zwembad in de tuin. Leuk om te zien natuurlijk maar nooit eens bij jezelf gedacht zou dit iets voor mij zijn of zou dit voor mij ook kunnen werken? Na een reclame over de Miami Life Fitness Trampoline zijn wij eens gaan nadenken over de mogelijkheden en hebben 2 verschillende trampolines besteld en uitgeprobeerd.

Waarom hebben wij nu gekozen om deze manier van fitnessen uit te proberen. Allereerst omdat de oefeningen er leuk uit zien en het weer eens wat anders is dan alle andere thuis fitness programma’s en dergelijke. Tevens spreekt ons de voorgeschreven intensiteit van de training erg aan. Veel verbranden in een korte periode is eigenlijk wat iedereen wil.

Miami Life Fitness Trampoline en Orange Moovs JumpUp Deluxe

Sporten op een trampoline zoals de Miami Life of Orange Moovs JumpUp Deluxe is volgens ons één van de makkelijkste maar ook zwaarste workouts die je kan doen. Eigenlijk kun je in minder dan 10 minuten een volledige body workout doen. De verbranding per uur ligt gemiddeld ongeveer rond de 1200 calorieën, dit hangt natuurlijk ook af van je gewicht en de intensiteit van je training. De verbranding ligt zo hoog omdat je eigenlijk een groot deel van je lichaam traint in één workout. Bij elke bounce doe je minimaal een squat, buikspieroefening en cardio, doe je deze oefeningen los dan haal je niet hetzelfde resultaat. Deze oefeningen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die een strak lichaam willen krijgen en niet gaan voor extreme spieropbouw.Miami Life Fitness

Doordat je de hele tijd op een neer springt is het van belang dat de vering goed werkt en niet al te stug is. De trampoline moet de klappen goed op kunnen vangen anders krijg je al snel last van je knieën en eventueel rug. Voor mensen met extreme gewrichtspijntjes is fitness op een trampoline ten zeerste af te raden. Bij elke bounce kan de druk op gewrichten oplopen tot wel 5 keer het lichaamsgewicht waardoor voor mensen met zwakkere gewrichten de problemen zich op kunnen stapelen.

De Miami Life Fitness Trampoline heeft in het begin een wat harde vering, waardoor het lijkt dat de klappen wat minder goed op worden gevangen. Maar na een aantal keer gebruik begint dit gevoel weg te trekken. De vering zal wat aan het oprekken zijn en zo wat soepeler worden. Ook kan dit komen doordat we meer gewend raken aan de oefeningen op de Miami Life Fitness Trampoline en het gevoel steeds beter kennen.

Vering Jump Up DeluxeDe Orange Moovs JumpUp Deluxe model voelt in het begin wat soepeler aan, de vering lijkt iets verder uit te rekken en de klappen iets beter op te vangen. Ook na een week gebruik blijft dit gevoel hetzelfde. In de soepelheid van de vering heeft de Orange Moovs JumpUp in onze ogen een klein pluspunt.

Qua degelijkheid maakt het elkaar ook niet heel veel uit. Het gevoel dat de trampoline steeds om zal vallen als je te dicht bij de rand terecht komt hadden wij in het begin allemaal. Gelukkig is dit tot nu toe nog niet gebeurd, maar dit kan ook komen doordat je geconcentreerd blijft en in het midden van de trampoline wil neerkomen voor het beste resultaat. Of de trampoline inderdaad om valt als je bij de rand land ligt aan de manier van landen, land je met één voet vlakbij de rand en de ander nog in de lucht dan zal de stabiliteit van de zowel de Miami Life als de Orange Moovs aangetast worden en heb je de kans dat deze omvalt. Gelukkig hebben ze hier beiden iets voor gevonden, de stabiliteitsgreep.

De stabiliteitsgreep zorgt bij zowel de Orange Moovs als de Miami Life Fitness echt voor meer stabiliteit. Wel zit er een degelijk verschil tussen deze twee grepen. De Miami Life Fitness Trampoline heeft een wat flexibelere greep dan de Orange Moovs. Doordat de greep van de Miami Life wat flexibeler is, is de stabiliteit van de Orange Moovs weer wat beter. Zie hieronder het verschil:

miami life fitness 2 Jump Up Deluxe

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het trainen en voor de oefeningen vinden wij persoonlijk de stabiliteitsgreep van de Miami Life fijner. Deze is kleiner en zorgt er in onze ogen beter voor dat je in het midden van de trampoline blijft. Dit is ook nodig omdat de totale stabiliteit in vergelijking met de Orange Moovs in onze ogen wat minder is.

Conclusie over de Miami Life Fitness Trampoline of de Orange Moovs JumpUp Deluxe

Beide trampolines ontlopen elkaar niet zo heel veel. Zoals al aangegeven vinden wij de stabiliteitsgreep van de Miami Life Fitness wat fijner voor het doen van de oefeningen. Maar aan de andere kant is de vering en de stabiliteit van de Orange Moovs in onze ogen wat beter en degelijker. De Orange Moovs JumpUp heeft onze lichte voorkeur, de trampoline is gemiddeld iets goedkoper en voor oefeningen vinden wij de stabiliteitsgreep toch net wat belangrijker dan de iets stabielere Miami Life Fitness Deluxe.

Helaas is de Miami Life Fitness Trampoline niet meer beschikbaar dus is de keuze beperkt tot de:

Orange Moovs JumpUp Deluxe Trampoline klik dan hier.

Wij horen graag wat jullie van deze fitness trampolines vinden!

 

 

 

7.1 Totale Score
Miami Life Fitness Trampoline - Degelijk of niet

De Miami Life Fitness Trampoline getest en vergelen met de JumpUp Deluxe.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter