Slim Cycle – Kracht- en Cardiotraining in één

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en voor veel mensen betekenen dat goede voornemens. Veel van deze voornemens betreffen afvallen of wat strakker in je vel zitten. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk dat je cardio- en krachttraining combineert. De Slim Cycle is hier volgens de makers uitermate geschikt voor omdat je zowel een weerstandstraining als een cardiotraining tegelijk kunt uitvoeren. Maar hoe werkt het nu eigenlijk en is het ook zo prettig als men je wil doen geloven.

Slim Cycle hometrainer

Waarom cardio- en krachttraining combineren met de Slim Cycle?

Cardio is een van de beste manieren om af te vallen en in vorm te komen. Het probleem met cardio is dat het saai kan zijn en als je het niet goed doet ben je uren bezig zonder resultaat. Weerstandstraining (of krachttraining) is een geweldige manier om uw spieren te versterken en spiermassa op te bouwen. Maar krachttraining alleen levert niet veel gewichtsverlies op.

Een studie gepubliceerd Amerika in de Journal of Applied Physiology heeft aangetoond dat een combinatie van deze 2 trainingen zorgt voor het optimale resultaat. Dezelfde studie toonde ook aan dat de mensen liever niet extra tijd kwijt zijn om beiden te doen. Hierdoor is het een ideaal fitnessapparaat om dus zowel kracht- en cardiotraining te combineren. Met de Slim Cycle train je in een kortere tijd het hele lichaam met een zo optimaal mogelijk resultaat.

Door de magnetische rem en de meegeleverde weerstandsbanden kun je jouw trainingsintensiteit verder opvoeren als je daar aan toe bent. Hierdoor worden de resultaten natuurlijk beter en zal jouw lichaam sterker en fitter aan gaan voelen.

Waarom zou je kiezen voor de Slim Cycle

Buiten de mogelijkheden met de Slim Cycle is het ook erg prettig dat het apparaat makkelijk op te bergen is. Doordat de je het apparaat op kan vouwen past het vaak onder een normaal bed (geen boxspring) of naast de kast. Hierdoor zal de Slim Cycle niet snel in de weg staan, zelfs als je weinig ruimte hebt.

De prijs van de Slim Cycle ligt op €295,- dat is voor een fitnessapparaat waarbij je meerdere zaken tegelijk kunt trainen niet erg hoog. Daarbij is het fitnessapparaat makkelijk in gebruik en door de geïntegreerde computer kun je zelf allerlei resultaten volgen en waarbij het gebruik van de Slim Cycle voor iedereen die resultaat wil leuk zal worden.

Eigen ervaring met de Slim Cycle

Bovenstaande zaken worden vanuit de fabrikant en door enkele andere gebruikers gezegd van de Slim Cycle. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk hoe kijken wij er zelf tegenaan. Daarom namen wij uiteraard weer de proef op de som en testen de Slim Cycle of deze ook daadwerkelijk doet wat men beloofd.

Slim Cycle doos

Allereerst de stevigheid/ degelijkheid van de hometrainer. Op basis van ons gemiddeld gewicht van 85 kilogram kunnen we zeggen dat de degelijkheid voldoende is. Echter doordat de Slim Cycle op te vouwen is gaat er in onze ogen wel een stukje stevigheid verloren. Men geeft aan dat  het apparaat te gebruiken is tot een gewicht van 136 kilo, dat lijkt ons wat aan de hoge kant. We verwachten dat tot een gewicht van 110 kilo de Slim Cycle goed te gebruiken is, afhankelijk natuurlijk ook van je lengte en bouw. Omdat de zijhendels vrij dicht bij elkaar zitten is het met een hoger gewicht lastiger om een fijne positie aan te nemen op de stoel.

Het gebruik van de Slim Cycle is inderdaad net zo makkelijk als ze zeggen. Door de computer is het makkelijk om allerlei zaken te volgen zoals bijvoorbeeld afgelegde kilometers. Daarbij kun je op de hartslagmeter bijhouden hoe hoog de hartslag is. Hierdoor heb je zelf een beeld wanneer je minder moet inspannen als jouw hartslag veel te hoog is.

De twee in één functie lijkt ons voor iedereen goed te combineren. De weerstandsbanden bieden redelijk wat weerstand, echter als je zwaardere krachttraining gewend bent zal je merken dat dit veel te licht zal zijn. Het cardiogedeelte van de Slim Cycle is door de magnetische weerstand van 8 verschillende niveaus voor iedereen af te stemmen naar zijn of haar wens. Door deze verschillende niveaus kun je altijd trainen op het niveau wat je nastreeft.

Het gebruik van zit- naar ligfiets heeft voor ons niet veel toegevoegde waarde. Het enige wanneer dit prettig in gebruik is vinden wij is als we aan het uittrappen zijn na een intensieve workout. Daarbij is de ligfiets functie niet geschikt voor erg lange mensen in onze ogen. Wil je een lichte intensiteit training doen dan kun je uiteraard de ligfunctie gebruiken van de Slim Cycle.

Hieronder zetten we de voor- en nadelen nog even op een rij:

Voordelen:

 • Zowel kracht- en cardiotraining in één workout op hetzelfde fitnessapparaat
 • Opvouwbaar en dus makkelijk op te bergen
 • Hartslagmeter en fietscomputer
 • Weerstandsbanden (voldoende voor beginners)
 • Fijn zadel wat prettig zit
 • Zelf in te stellen magnetische weestand
 • Apparaat is goed af te stellen op jouw lengte

Nadelen:

 • Vaste Zithoek
 • Beugels aan de zijkant niet verstelbaar waardoor het zitvlak smal kan zijn
 • Stevigheid door dat de Slim Cycle opvouwbaar is, wat minder en in onze ogen hierdoor niet geschikt voor hele zware mensen van meer dan ongeveer 110 kilo.
 • De ligfunctie is niet geschikt voor hele lange mensen.

Al met al vinden wij dit één van de betere twee in één hometrainers van dit moment. Zeker als je weer begint met sporten en je wil zowel kracht- als cardiotraining doen is dit ideaal. In een workout van ongeveer 20 minuten a 30 minuten kun je zowel het bovenlichaam trainen als werken aan je conditie. Wij vinden de Slim Cycle een toevoeging aan de huidige thuis fitnessapparaten.

7.9 Totale Score
Slim Cycle - Ideale kracht en cardiotrainer

De Slim Cycle is een voor de weer beginnende sporter een ideale hometrainer waarop je het beste van cardio en kracht kunt combineren. Je werkt tegelijk aan jouw conditie en door de krachttraining kun je werken aan de vorm van het lichaam.

Uw recensie toevoegen

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter