Vertical Gym Fitness – Cardio en Kracht voor jouw droomlijf

De zwaarste trainingsapparaten in de sportschool zijn waarschijnlijk degene die je nooit gebruikt. Het Vertical Gym Fitnessapparaat is er zeker één van. Ik weet zeker dat je dit apparaat al ooit gezien hebt, maar waarschijnlijk nooit gebruikt. Wij zijn geneigd om deze apparaten alsmaar links te laten liggen, maar waarom eigenlijk. Deze apparaten hebben vaak het meest en snelste effect op jouw lichaam. Je valt sneller af en je spieren worden harder en strakker en is dat niet waarvoor je traint?

Hoe werkt de Vertical Gym Fitnessapparaatvertical gym

De Vertical Gym is een verticaal klim apparaat. Het bootst een steile berg na waartegen jij op moet gaan klimmen. Door enkele minuten gebruik te maken van dit apparaat zorgt er voor dat je al mega veel calorieën verbrandt, tussen de 10 en 20 minuten afhankelijk van jouw gewicht en intensiteit waar je op werkt. Het vergroot jouw uithoudingsvermogen en vormt je hele lichaam, zowel fysiek als mentaal. Dus waarom zou je het niet eens proberen?

De Vertical Gym is één van de beste verticale fitnessapparaten op de markt op dit moment. Het is een goede stevige training voor armen en benen. Weerstand door jouw eigen lichaamsgewicht en als je dat te licht vind kun je extra gewichten aan jezelf hangen. Het stepgedeelte kun je zelf aanpassen door te variëren in hoogte met elke stap die je zet. De ergonomische EZ handvaten zijn in makkelijk in hoogte verstelbaar dat de Vertical Gym ook aangepast kan worden aan jouw lengte. Je kan de Vertical Gym opvouwen en zo opbergen, erg handig.

Op de Vertical Gym kan iedereen een zeer intensieve cardio en spier verstevigende workout doen. Het is wel van groot belang dat je rustig aan opbouwt naar een hoger niveau. Door rustig aan op te bouwen went je lichaam aan de grote inspanning die je levert op de Vertical Gym. Om vet te verbranden is het niet nodig om elke keer maximaal te gaan. Een hartslag van rond de 130 is voldoende om vet te verbranden. Het is dus zoals gezegd erg belangrijk dat je rustig opbouwt.

Wat vinden wij van de Vertical Gym

Iedereen weet hoe zwaar traplopen is en wat dit met je lichaam doet. Trap klimmen als onderdeel van je trainingsschema is erg goed. Je moet er alleen wel op toe zien dat je dit rustig aan opbouwt en goed uitkijkt dat je geen blessures op loopt.vertical gym

De training die je op de Vertical Gym doet is zwaar en zorgt ervoor dat jouw conditie beter wordt. Door elke stap die je zet span je de bil- en dijspieren aan en zal jouw hart sneller gaan pompen. Het gebruik van deze grote spiergroepen vraagt om extra bloedtoevoer. Anders dan lopen of fietsen maak je hier echt gebruik van jouw lichaamsgewicht, bij elke stap dus je jezelf omhoog en dit is zeer inspannend en een zeer goede training.

Het aantal calorieën dat je verbrandt hangt erg af van jouw basisconditie, leeftijd, gewicht, spiermassa en natuurlijk inspanning. Het is een feit dat je sneller calorieën gaat verbranden door deze oefening maar hoeveel is lastig te zeggen.

Doordat je calorieën verbrandt zal je uiteindelijk ook gewicht of vet gaan verliezen. Het kan wel zo zijn dat niet gelijk het gewicht naar beneden gaat omdat je spiermassa opbouwt. Dit kan betekenen dat je niet afvalt in gewicht maar wel in vet. Spiermassa in namelijk zwaar en heeft ook een grote invloed op jouw gewicht.

Training op de Vertical Gym ontlast de gewrichten en zorgt ervoor dat je minder snel blessures oploopt. Door de soepele beweging die je op het apparaat maakt krijgen jouw gewrichten niet telkens een opdonder. Denk maar eens aan de keren die je trap op rent, de enkels en knieën krijgen bij elke stap een klap en dit geeft blessures.

Conclusie over de Vertical Gym

Ik vind de Vertical Gym is samen met de Wonder Core één van de betere fitnessapparaten die je thuis kunt gebruiken.  Doordat je deze cardiotraining combineert met een spieropbouwende workout ga je sneller conditie opbouwen en zal je snel vet gaan verbranden. Het is wel van erg groot belang dat je rustig opbouwt en jouw lichaam laat wennen aan deze training. Het prettige is dat je nooit langer dan 20 minuten per dag bezig bent om een goede en complete workout te doen.

De kwaliteit van de Vertical Gym is volgens mij vrij degelijk. Het apparaat voelt stevig aan. Ik durf alleen niet te zeggen tot welk lichaamsgewicht hij stevig blijft. Tevens is deze oefening als je erg veel overgewicht hebt lastig goed uit te voeren. Ik adviseer mensen met een flink overgewicht eerst gewicht te verliezen op een andere manier voor gebruik te maken van de Vertical Gym.

Mocht iemand (andere) ervaringen hebben laat het ons dan hieronder weten.

Wil je meer weten over de Vertical Gym klik dan hier.

 

7 Totale Score
Eén van de betere thuis fitnessapparaten

Een goede cardio en spieropbouwende training thuis doen. Dit kan met de Vertical Gym. Zonder je gewrichten te belasten gewicht verliezen en een strakker lichaam krijgen.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter