Arctic Air – Mobiele en compacte cooler met LED

De Arctic Air is een tafelmodel cooler op die belooft 8 uur lang een ruimte van 1,2 vierkante meter  af te koelen zonder koelmiddel te gebruiken.

Over de Arctic Air

Arctic Air coolerDe compacte, milieuvriendelijke Arctic Air cooler maakt gebruik van Hydro-Chill-verdampingskoelings-technologie. Deze zuigt warme lucht aan en geleid het door een vochtig filter. Dit veroorzaakt een koele verfrissende lucht aan de andere kant.

Je hoeft enkel water toe te voegen aan het reservoir van 650 ml en op de knop te drukken. De Arctic air cooler kan snel en eenvoudig een koele luchtstroom verzorgen en houdt het maar liefst acht uur vol. Althans, volgens de reclame.

De fluisterstille driesnelheidsventilator met programmeerbare digitale thermostaat, kan worden aangepast met behulp van het gemakkelijk af te lezen display en het nachtlampje kan voor rustgevend comfort zorgen. Sluit Arctic Air gewoon aan op een standaard stopcontact of USB-poort en de air cooler doet zijn werk.

Op basis van zijn grootte en koelmethode is het duidelijk dat Arctic Air niet hetzelfde koelvermogen zal bieden als een traditionele airconditioner. Maar kun je echt verwachten dat het je helpt ‘je eigen persoonlijke klimaat te creëren’, zoals wordt beweerd in de reclame?

Bovendien, heeft het concurrentie? En zo ja, hoe kunt u een beter onderbouwde beslissing nemen over de meest geschikte optie?

Verdampingskoeling versus traditionele airconditioning

Verdampingskoeling werkt zo ongeveer zoals het klinkt. Wanneer hete, droge lucht over (of door) water gaat, koelt het af. Dit is hetzelfde principe dat ervoor zorgt dat je huid koeler aanvoelt als het nat is, zoals nadat je uit een zwembad of douche bent gestapt.

Moderne airconditioners gebruiken ongeveer hetzelfde concept. Maar in plaats van water wordt hete lucht over koelpijpen geleid die met een koelmiddel zoals R410A of R124A tot een veel lagere temperatuur wordt afgekoeld. Als gevolg hiervan kunnen deze apparaten over het algemeen veel meer koelvermogen bieden dan verdampingskoelingeenheden.

Een ander belangrijk onderscheid is dat verdampingskoelers zoals de Arctic Air een warm, droog klimaat nodig hebben om resultaten te leveren. Waarom? Wanneer het water verdampt, moet het ergens naartoe kunnen. In een droge omgeving is dit eenvoudig. Maar bij hogere luchtvochtigheid is de lucht al verzadigd met water en kan deze niet meer aan. Daarom is de koeling die het oplevert een stuk minder.

Kleine, traditionele raam airconditioners worden verkocht voor honderden euro’s, terwijl centrale systemen wel duizenden euro’s kosten.

Hoeveel kost de Arctic Air?

Een Arctic Air-apparaat staat op dit moment te koop voor € 49,95. Je kunt ook een tweede apparaat kopen tijdens het afrekenen voor € 24,95 extra. De vervangende filters zijn beschikbaar voor € 14,95 per stuk.

Zijn er andere verdampingskoelers zoals de Artic Air?

Als je op zoek bent naar iets dat precies zo is ontworpen als Arctic Air, lijkt het alsof dit je enige optie is. Het formaat en vormgeving is uniek te noemen, zeker in combinatie met de mood light. Het online zoeken naar termen als “air cooler op water” en “tafelmodel air koeler” gaf echter een handvol potentiële concurrenten terug, zoals:

Leitnar Mobiele Aircooler Mini: €19,99

Easymaxx Mini Cooler: €39,95

Wil je toch liever wat meer kracht en mag het wat groter zijn? Dan is de Tristar AT-5450 luchtkoeler een prima alternatief voor slechts €85,-

Let wel op, dit zijn geen airco’s! Wil je binnen echt een koel klimaat creëren ga dan voor een split unit waarbij de warme lucht naar buiten wordt geleid en sterk verkoelde lucht weer naar binnen wordt geblazen.

6 Totale Score
Uniek maar te weinig kracht

De Arctic Air geeft koelere lucht dan enkel een ventilator, maar je dient hem wel dichtbij te zetten om het te kunnen voelen. Handig en compact dus erg mobiel. Het is maar goed dat een 2e maar de helft van de prijs kost, een 2e is namelijk geen overbodige luxe als je met z'n tweeën bent.

Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties
40 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Ik heb de arctic air nu ook maar eerlijk gezegd vind ik het een flut-apparaat. Het is een leuk kastje om te zien maar blaast niet echt hard. Je moet er echt voor gaan zitten om iets te voelen. Hij is ook niet echt geruisloos. Geef mij maar een gewone ventilator voor die prijs

  • Fantastisch apparaat. Houd mijn slaapkamer lekker koel en is stil

  • Klop Helemaal en let ook op de filters die zouden na 6 maanden vernieuwt moeten worden

   Mooi niet die van ons ondanks gebruik zoals beschreven zat er al na 1 maand ja 1 maand zwarte schimmel in die zeer gevaarlijk is voor je gezondheid.

   Dus echt een waardeloze prul

 2. Ook wij hebben zo,n ding aangeschaft.Het is inderdaad 3 x niks.Je krijgt meer verkoeling als je met een krant wappert,of een Spaanse waaier van een euro.Wie dit apparaat heeft uitgevonden wil of is binnen de kortste keren rijk van andermans geld voor een apparaat wat totaal niet werkt.Echt weggegooid geld..houd je geld in de knip!

 3. Ik vind de arctic air wel erg prettig en op de laagste stand maakt ie amper geluid.

 4. Je kan toch niet verwachten dat iets wat ook met usb stekkertje werkt, serieus kan koelen.
  Als je dit gelooft ben je er denk ik ook nog niet zeker van of sinterklaas bestaat ja of nee.

  • Verdamping is een ander woord voor warmtewisseling. Het stomme ding zorgt dus inderdaad voor een verkoelend gevoel op de huid. Gebruik altijd de laagste stand en laat het reservoir niet overstromen. En: natuurlijk bestaat Sinterklaas wel! Je liegt toch niet tegen je eigen kinderen?

 5. Bij aliexpress heb je identieke (alles komt uit China) artic air voor 15€ incl verzending

 6. Ziet er leuk uit,maar daar is alles mee gezegd.
  Te duur en er worden te hoge verwachtingen gewekt.
  Wordt volgens mij rechtstreeks vanuit China verstuurd en de hoge winstmarge komt direkt bij de Amerikaanse handelsfirma terecht.

 7. Ziet er leuk uit,maar daar is alles mee gezegd.
  Te duur en er worden te hoge verwachtingen gewekt.
  Wordt volgens mij rechtstreeks vanuit China verstuurd en de hoge winstmarge komt direkt bij de Amerikaanse handelsfirma terecht.

 8. Ook ik ben een illusie armer.
  Nog nooit zo’n miskoop gedaan.
  Je kunt beter een ventilator kopen voor dat geld en dan een fles met bevroren water er voor zetten.
  Dan heb je meer resultaat.

 9. Waardeloos apparaat werkt voor geen meter en water verbruik is een vol bakje voor amper 2 uur in plaats van 8
  Zelfs met ijsblokjes in het water blaast het nog warme lucht en die heb ik genoeg heb er niet meer warme lucht bij nodig en die is nog gratis en die andere moet ik betalen op usb draait hij maar de helft dan op 220

 10. Ik ben tevens teleur gesteld als de andere consumenten. Alleen mijn illusie duurde 30 min.. Daarna was het apparaat stuk. Ik kan het niet meer opzetten.

 11. Ik heb er 2 op mijn bureau staan en vind ze ideaal. Er komt echt koele lucht uit. Plaats er maar een thermometer voor. Op usb blaast hij net zo kachtig als op 220. Ben dolblij dat ik ze heb

 12. Ik gebruik hem ook met plezier , alleen gaat sinds kort het led lampje niet meer uot wat kan dat zijn?

 13. Ik sluit mij aan bij de voorgaande reacties. Totaal waardeloos, koelt niet, maakt veel lawaai – ook op de laagste stand. Ik heb terugbetaling gevraagd – eens zien wat er van komt.

 14. Lijkt me niet prettig dat het apparaat vochtige lucht verspreid. Als de rest van de kamer vochtiger wordt bij deze hoge temperaturen, wordt het alleen maar benauwder.

 15. Wie is nu zo dom om toch maar te geloven dat dit werkt !!??

 16. laser meting op het blaasrooster meet ik slecht 2 graden verschil
  op 1 meter van het blaasrooster meet ik kamer temperatuur.
  in een donkere kamer van 3×3 zonder lucht circulatie heb ik 2 units laten draaien.
  na 6 uur nog geen halve graad temperatuur verschil.
  een ventilator van16 € met een natte handdoek heeft meet effect.

 17. Ja hoor nou, wil je het écht fris hebben, dan werkt dit vriendelijk apparaatje niet voldoende. Dit is lekker voor mijn kat en mij in mijn kleine slaapkamertje. Misschien is IETS groters een tikkeltje handiger. Dus fabrikanten : bv de helft groter zou wat zijn !!

 18. Waardeloos. Hij gaat weer in de verpakking en retour!

 19. Antwoord
  Josephina Oostvogels 8 augustus, 2018 op 10:58

  Tegen beter weten in besteld, helaas had ik beter niet kunnen doen. Het is weg gegooid geld, alleen als je ongeveer 30 cm van het ding af sta voel je een koel briesje, sla nergens op.

 20. Ongelooflijk dat dit apparaat verkocht mag worden. Er worden hoge verwachtingen gewekt maar een eenvoudige blower geeft meer koelte, echt oplichterij.

 21. Een prima ding voor in de camper en andere kleine ruimtes. Het gaat om het verkoelings-GEVOEL. Niet om de daadwerkelijke temperatuur.
  Voor die paar tientjes een welkome aanwinst op de camping (in Zuid Europa)

 22. Ik begon op verschillende plekken op de filter al zwarte schimmel te zien, dit na nauwelijks 1 week van gebruik.
  Dit heb ik ontdekt, telkens ik toestel inschakelde en de lucht iets “muf” rook.

 23. Beste mensen, koop een dvd met opnames van de noordpool, als je hier naar kijkt dan krijg je het gegarandeerd kouder, het zit tussen je oren, koop geen chinese troep!

 24. Heb na een mail te hebben geschreven naar de Vomar eindelijk de Arctic air eind september kunnen halen bij de Vomar.was er heel blij mee.
  Na een volle week totaal draaien deed de artic air het niet meer. Ik haalde het filter eruit en was al zwart aan het kleuren. Bah schimmel! Hij doet het nog steeds niet.
  Slecht product uit China. Ik baal hier wel van,want er werd flink geadverteerd hiervoor.

 25. laat staan dat er véél kritiek is over deze cooler, wat mij overkomt (ik heb 3 coolers)
  is dat wanneer je het reservoir vult alle lekken, het water stroomst gewoon langs de voorkant er weer uit! Weet iemand een oplossing daarvoor, anders gaan ze naar de kringwinkel , dan hebben ze toch nog een werkend schroefje met een paar ledlampjes!!!!

 26. Die compacte van de Action lekken ook gigantisch! Hele plassen zelfs. Precies wat Jan Poels schrijft. Alle 4 geretourneerd. Waardeloos.

 27. Ik heb die van mij bij Gamma gekocht. Bij het vullen met water liep het er aan de onderkant zo weer uit.
  Wilde de hele boel weer in doos doen er retourneren. Maar ja ik was toch nieuwsgierig hoe dit kon en heb het filter er uit gepakt. Wat bleek het apparaat was dus helemaal niet gebruiksklaar want het filter zat in plastic verpakt. Nou ja, dat kun je aan de buitenkant niet zien. Nu doet ie het wel, maar je moet hem beslist niet verplaatsen met water er in want dan stroomt het er ook uit.

 28. Ik heb die van mij bij Gamma gekocht. Bij het vullen met water liep het er aan de onderkant zo weer uit.
  Wilde de hele boel weer in doos doen er retourneren. Maar ja ik was toch nieuwsgierig hoe dit kon en heb het filter er uit gepakt. Wat bleek het apparaat was dus helemaal niet gebruiksklaar want het filter zat in plastic verpakt. Nou ja, dat kun je aan de buitenkant niet zien. Nu doet ie het wel, maar je moet hem beslist niet verplaatsen met water er in want dan gaat het ook fout.

 29. Het is niet meer waard dan een 1euro je kan hem voelen op 3cm afstand en meer niet maakt veel geluid.

 30. Inderdaad waardeloos ding, doet nauwelijks iets en bovendien na 3 x kort even aan te hebben gezet al kapot.

 31. I see you don’t monetize werktdatwel.nl, don’t waste your traffic,
  you can earn extra bucks every month with
  new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they
  approve all websites), for more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools

 32. WAARDELOZE PRUL, KOELT NAUWELIJKS, MAAR NOG VEEL ERGER, NA GEBRUIK LOOPT HET WATER ER AAN ALLE KANTEN UIT. INDERDAAD JE KUNT VOOR HETZELFDE GELD VEEL BETER EEN VENTILATOR KOPEN.

 33. Itś amazing Mike!!!!

 34. Heb een Zaahn ultra chill de luxe gekocht, er moeten water en aroma sponge in, heb bij mijn leverancier al diverse keren gevraagd waar ik die kan bestellen, maar krijg geen reactie, ook niet op de site van Zaahn zelf. Nu ik deze klachten heb gelezen begrijp ik dat ik hem ook beter niet met water kan gebruiken vanwege schimmel. Mijn kleinzoon van zes vind het leuk om het apparaatje aan te zetten dat is het enige plezier wat ik ervan heb.
  Veel te veel geld uitgegeven.

  • Doet het zeker wel! Tis maar net wat je verwachtingen zijn, nee koelt niet een hele kamer maar is echt ideaal op nachtkastje in slaapkamer , ben er nog steeds blij mee

 35. Hij lekt, ik vul hem wacht even, zet hem aan en hij loopt via de bodem leeg. Geen idee hoe ik het moet oplossen, dus ik heb er niets aan

Laat een reactie achter