De Fitmix Blender – Het leek zo’n handig ding …

De Fitmix Blender van Livington beweert een allround revolutionaire blender te zijn met speciale messen. Het zou alles moeten verpulveren wat je er in stopt, zodat alles een soort van sap zou worden en makkelijk via het tapkraantje aan de voorkant er uit loopt.Livington Fitmix Ice Cream Sunday Set

De Fitmix blender wordt door de makers aangeprezen omdat hij alles moet blenden, hard zacht, koud of warm het is geen probleem voor de Fitmix door de piranha messen. Aangedreven door de 600 watts motor met 18.000 rotaties per minuut is geen enkel ingrediënt veilig en zal fijn gemalen tot sap of gruis.

De Fitmix blender is makkelijk te bedienen en heeft een helder control panel, drie verlichte knoppen en draaisnelheden. In de deksel van de 1,5 liter kan die is gemaakt is van polycarbonaat zit een opening voor het toevoegen van kruiden en de kan heeft eengeïntegreerde maatbeker. De tapkraan aan de voorkant is makkelijk om de sappen zonder te morsen uit de Fitmix te schenken volgens de makers.

MIJN ERVARING MET DE FITMIX BLENDER

Na ontvangst van de Fitmix, hebben we deze gelijk uit de doos gehaald. Wij hadden hoge verwachtingen zien na de reclames op tv.

Allereerst bekijken we de blender zonder deze nog te gaan gebruiken. Wij vinden dat het materiaal waar de blender van gemaakt is er niet al te stevig uit ziet. Dit kan natuurlijk gezichtsbedrog zijn, maar goed. Tevens zijn wij nu al benieuwd hoe lang de messen scherp zullen blijven en hoe lang de motor het uit zal houden. Maar we mogen niet oordelen voordat we de Fitmix gebruikt hebben.Livington Fitmix 2Go Mixer

We beginnen simpel met een groene smoothie. We doen kiwi, spinazie, banaan, sinaasappel, bleekselderij, water en wat ijsklontjes in de Fitmix blender en beginnen te blenden. Wat ons meteen opvalt is het geluid wat de Fitmix maakt, de zachte groentes en fruit zijn geen probleem maar de ijsklontjes wel. Hierop blijft de blender nu al geregeld hangen en maakt dan een vervelend hard geluid. Uiteindelijk lukt het de blender om een soort van smoothie te krijgen en we proberen hem door de tapkraan in ons glas te schenken, er gebeurd niets. De smoothie blijkt te dik te zijn om door de tapkraan te kunnen. Wederom een minpunt.

Vervolgens wilden we een aardbeien en frambozen smoothie maken. De aardbeiden en frambozen waren beiden bevroren toen we ze in de Fitmix blender deden. We zetten de blender aan en deze sloeg gelijk vast, waardoor er een vieze stank uit het apparaat kwam. We hebben het nog een keer geprobeerd en drukten de plastic kap op de Fitmix. Tot onze schrik scheurde deze volledig van onder tot boven door. Gelukkig komen we er zonder kleerscheuren vanaf.

Dit product is echt een no go voor ons. Ook na het lezen van andere ervaringen zijn wij alleen maar meer en meer teleurgesteld in dit product.

Alternatief voor de Fitmix

Ben je op zoek naar een goede blender voor dezelfde prijs dan is de NutriBullet een veel beter alternatief. Duurzaamheid, veiligheid en kracht van de NutriBullet zijn velen malen beter..

Meer weten over de NutriBullet dan kun je hier terecht.

Wij horen graag jullie ervaringen met de Fitmix mogelijk dat wij de enige zijn met deze negatieve ervaringen.

3.5 Totale Score
Fitmix Blender

Na onze test van Fitmix vinden wij dat de blender niet doet wat hij beloofd. De blender heeft moeite met bevroren fruit en ijsblokjes te blenden. De motor ruikt snel en lijkt vlug oververhit. Tevens is de duurzaamheid van het apparaat in onze ogen erg kort.

Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties
9 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. 1 dag gebruikt en nu al stuk. Verbrand rubber aan de onderkant van de kan.

  • In een week 3x gebruikt rook een raar ‘brand’ lucht aan de onderkant van de kan rubber verbrand en gescheurd

 2. Fitmix Blender van TelTV 2 weken in huis. 5x gebruikt. Van het begin af steeds een brandlucht. Nu uiteindelijk vastgelopen en toen ik de kan losdraaide bleek de hele aandrijving aan gort. Ik kan mij niet voorstellen dat anderen wel tevreden zijn over dit wanproduct. Nu weer inspanning moeten verrichten om het product te retourneren en dan maar hopen dat je je geld terug krijgt.

 3. ik was helemaal blij met mijn fitmix. nu zag ik ineens dat de boven en onderkant van de grote kom uit zijn vorm zijn. deukjes er in en heel raar ovaal geworden. van vastlopen heb ik geen last. nu lekt hij van alle kanten .

 4. Koop toch niet die veel te dure tv rommel, voor de helft van de prijs he bb je een goede blunder van Kenwood, die wel lang mee gaat.

 5. Bij ons hetzelfde verhaal. We hebben hem 3 weken in huis en dagelijks gebruikt. Tot vanochtend een harde klap en het rubber aan de onderkant (denk de aandrijving ) is gebroken. Werd wel aangeboden door de klantenservice dat ze een nieuwe zouden sturen, maar we hebben er geen vertrouwen meer in.

 6. Bij ons is vanmorgen ook de machine vastgelopen en alles afgebroken.
  De pech werd nog groter doordat de kan los schoot en de shake over de keukenvloer liep.
  Het leek zo leuk en makkelijk

 7. Nonnoeki 7 Oktober 2016

  Fitmix nu 4x gebruikt. Eerste 3 keer ging redelijk, echter SAP uitschenken via kraantje gaat slecht tot niet. Nu 4e maal brandlucht uit apparaat en rubberring onder de grote kan brak in stukken. Ook de motor stopte ermee. Dus alles bij elkaar zeer slechte kwaliteit. NIET KOPEN dus

Laat een reactie achter