Kool Grill – Een houtskool barbecue op batterijen? Tof!

Kool Grill houtskool barbecueEindelijk barbecue weer! Dat is toch elke zomer weer een feestje! Ik ben vooral fan van houtskool barbecues. Nu woon ik op een appartement met een klein balkon dus voor mij is het geen optie om dit thuis te doen. Maar toen ik de Kool Grill barbecue op TV zag was ik direct verkocht!

De Kool Grill is een compacte barbecue voor zowel binnen als buiten. En het tofste is dat deze op batterijen werkt! Ideaal als je geen stopcontact in de buurt hebt zitten. Maar het is geen elektrische barbecue trouwens, de batterijen zijn voor bedoeld om de ingebouwde ventilator van stroom te voorzien.

De Kool Grill werkt gewoon op je favoriete kolen. Althans, wel de kleinere kooltjes en geen briketten. Je kunt hem dus met de handige draagzak overal mee naar toe nemen. De Kool Grill weegt trouwens slechts 5kg dus dat is geen enkel probleem.

 

Hoe werkt de Kool Grill Barbecue?

Je plaatst de Kool Grill op een stabiele ondergrond (duh) en zet de RVS schaal in de basis. Je zet de ventilator aan op de maximale stand via de knop aan de onderzijde. Plaats het schaaltje voor de aanmaakgel in de kom en doe er zo’n 20 ml aanmaakgel in en steek deze gewoon met een aansteker aan. Gooi het houtskoolbakje vol en zet deze op de brandende aanmaakgel. Wacht nu tot de houtskool is gestopt met roken en dek het af met de deksel. Dan kun je de grill op de basis zetten en vastzetten met de klemmen. Verlaag de temperatuur met de knop tot 25/50 % en 6 minuten is de Kool Grill klaar voor gebruik!

De Kool Grill heeft een ruime grill waar je volgens de beschrijving 6 steaks, 8 hamburgers, 16 worsten en wel 20 kippenvleugels kunt bakken. Dit ligt er natuurlijk aan hoe groot de stukken zijn 🙂

Hoe werkt de Kool Grill

De techniek van de Kool Grill

Het geheim zit hem in de luchtcirculatiecontrole van de Kool Grill en het gelijkmatige warmte distributiesysteem die de exacte kooktemperatuur en luchtcirculatie in de gaten houden. De koude lucht tussen de binnenste en buitenste kom blijft tegelijkertijd circuleren, zodat de buitenkant koel blijft en dus veilig om hem op te tillen en te verplaatsen. De ventilator zorgt er ook nog eens voor dat het houtskool snel en efficiënt gaat branden.

Het mandje voor de houtskool bevindt zich in het midden waar een dichte plaat over zit. Hierdoor kan er geen vet op de kolen vallen en zal er weinig tot geen rookontwikkeling plaats vinden. Daarom is deze Kool Grill dus ook geschikt voor binnen! Wel is het aan te bevelen om je ramen open te zetten. Het blijven natuurlijk wel gewoon kolen die je verbrand.

De grill zit vast op zijn plaats, waardoor de houtskool veilig in het mandje blijft. Dus als de Kool Grill per ongeluk omvalt, blijft de houtskool veilig zitten. En omdat door de luchtcirculatie de kolen zich alleen in het midden bevinden is deze barbecue ook nog erg zuinig met kolen!

De voordelen van de Kool Grill

 • Binnen 6 minuten grill klaar
 • Rookvrije barbecue
 • Zuinig met kolen
 • Ventilator werkt op batterijen
 • Draagbaar en werkt overal
 • Opvangbak voor het vet
 • De grill is geschikt voor de vaatwasmachine

De nadelen van de Kool Grill

 • Klein formaat dus veel bezoek kun je niet bedienen
 • Degene die ik had klemde de grill niet 100%
 • Na 2 uur zijn de kolen “al” op

Spreekt deze draagbare houtskool barbecue jou ook aan? Bestellen kan hier –> link!

Ik ben fan! Mocht jij hem ook hebben dan hoor ik graag jouw ervaring in de comments hier onder!

8.5 Totale Score
Ideaal!

Eindelijk barbecue weer! De Kool Grill is een draagbare barbecue met ventilator op batterijen.. Ik zeg ideaal voor mee te nemen naar vrienden of het strand!

Beoordeling
8.5
Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties

Tags:

2 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. How do i know when the batteries have to be replaced?

 2. Na 4 keer gebruiken werkte de ventilator niet meer, dus nieuwe batterijen er in. Nog geen ventilator wat werkt, dus terug naar de winkel waar ik m gekocht had. Ze verkochten m niet meer en ik moest maar contact opnemen met de fabrikant om hem terug te laten nemen, jammer was een makelijke en snelle Bbq.

Laat een reactie achter