FITT Cube – 10 fitnessapparaten in 1

De FITT Cube Compact Multi Gym is gemaakt van duurzaam staal. Het kubusontwerp is zo gemaakt dat je meer dan 100 verschillende oefeningen kunt doen om je te helpen verschillende delen van je lichaam te trainen. De FITT Cube beschikt zelfs over een ingebouwde calorie- en stappenteller waarmee je je vooruitgang kunt bijhouden.

Hoe werkt de FITT Cube

FITT staat voor functional interval training tool. Het is de best mogelijke trainingssessie van 15 minuten met een optimale vetverbranding. Dit in combinatie met een HIIT training (high intensity interval training) zorgt ervoor dat je snel fitter en sterker zal worden.

Kracht- en Cardio training

Doordat de FITT cube 10 fitnessapparaten in 1 combineert kun je alle spiergroepen trainen en kun je wel 100 verschillende oefeningen doen. Het lijkt wel een complete sportschool voor thuis.

Het trainen van benen en billen doe je door middel van onder andere de mini-stepper door krachtige, opbouwende bewegingen vanuit de plyometrische kubus.

De kant met de gewatteerde stoel is speciaal ontworpen om je te helpen aan een stevige en sterke core. Een sterke core zorgt voor een betere houding en hierdoor zal je bijvoorbeeld minder snel rugklachten krijgen.

Weer aan de andere kant van de kubus zitten handgrepen. Met deze handgrepen kun je verschillende push en pull oefeningen doen. Goed voor bijvoorbeeld een triceps- of bicepstraining. Deze zachte handgrepen zijn ook ideaal voor het doen van push ups voor onder andere sterkere borstspieren.

Trainen van het bovenlichaam met FITT cube

Er is veel mogelijk met de FITT cube, het trainen van het bovenlichaam kun je het beste doen met de meegeleverde weerstandsbanden. Hiermee train je rug, borst , schouders triceps en biceps door het doen van verschillende oefeningen met deze weerstandsbanden. De meegeleverde trainingskaart en trainingsgids zorgen ervoor dat je alle oefeningen snel onder de knie hebt en dat je ze ook correct uitvoert.

Interval Training

In principe doe je alle oefeningen in een interval training. Je past in het begin de interval training aan jouw eigen niveau. Probeer in het begin ongeveer de oefening 30 seconden uit te voeren en pak daarna 20 seconden rust. Hierna voer je de oefening nog twee keer uit. Vervolgens ga je naar de volgende oefening.

De gemiddelde trainingstijd is 15 minuten, het is verstandig je hier in het begin ook echt aan te houden. Als je uiteindelijk wat meer trainingen hebt gedaan zou je deze 15 minuten kunnen verlengen. Maar je kan er ook voor kiezen om de oefeningen langer uit te voeren of minder rust te pakken tussen de oefeningen.

Wij hebben veel aan deze trainingsvideo gehad toen we net begonnen met het gebruik van de FITT cube:

Het doen van een intervaltraining zorgt ervoor dat je hartslag omhoog zal gaan. Hierdoor en door het bewegen zal je lichaam uiteindelijk vet gaan verbranden. Fit worden en vetverbranding dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen.

Ons oordeel over de FITT Cube

Wij vinden dat er geen excuses meer zijn. Met deze compacte fitnessmachine heb je niet veel ruimte nodig in huis. Geen duur sportschool-lidmaatschap, alle oefeningen vanuit thuis te doen en fit in 15 minuten.

Snel en effectief dat is trainen met de FITT Cube. In 15 minuten kun je als je wil bijna een complete full body training doen. Echter geven wij de voorkeur om meerdere oefeningen per spiergroep te doen. Hierdoor doen wij een full body training in 2 dagen. Blijf bij de oefeningen die je kent of verander dingen en probeer iets anders, mogelijkheden zijn er meer dan genoeg. De trainingsgids en trainingskaart helpen je om de juiste oefeningen te doen en zo ook correct uit te voeren.

De degelijkheid van het product staat buiten kijf, de kubus is erg stevig en daarom kan de FITT cube in onze ogen erg lang mee gaan. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van de FITT Cube.

 

Meer weten over de FITT cube klik dan hier.

 

 

8.3 Totale Score
FITT Cube - Een alles in 1 fitnessapparaat

Ben je op zoek naar fitnessapparaat voor thuis waarop je zowel cardio als krachttraining kan doen dan heb je die nu gevonden. De FITT Cube combineert wel 10 verschillende fitnessapparaten. Hierdoor kun je wel meer dan 100 verschillende oefeningen thuis doen voor een full body training.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter