Gymform Electro Fitness Trainer – Fitnesspak voor intensieve training

Gymform Electro Fitness Trainer is een speciaal fitness pak ontwikkeld om door schokken jouw hele lichaam te trainen. Deze nieuwe high tech workout methode zorgt ervoor dat je meer spieren gebruikt terwijl je traint. Tevens is het een goede cardio training zodat je gewicht verliest en je kan genieten van een slank lichaam deze zomer (en winter). Maar hoe werkt de Gymform Electro Fitness Trainer nu eigenlijk?

Net al vele vrouwen en mannen over de hele wereld ben je meteen meer geïnteresseerd in een product als het je belooft sneller fit te maken. Dat is heel normaal, zo zitten we als mens nu eenmaal in elkaar. Van verschillende afslankende schoenen, vibrerende dumbbells, Zumba tot aqua-aerobics, ik heb het allemaal geprobeerd. Iedereen is druk tegenwoordig en er blijft weinig tijd meer over voor bewegen, dus meer inspanning in minder tijd en je hebt mijn belangstelling.

Ik  hoorde voor het eerst van de Gymform Electro Fitness Trainer in de sportschool waar ik mijn wekelijkse spinning les aan het volgen was. Een trainingsmaatje had een pak gekocht waardoor je er uit zag als RoboCop en hierin ging zij thuis verschillende oefeningen doen. Ze vertelde me dat in het pak verschillende elektroden moesten worden aangesloten en dat de spiercontractie op deze manier verdubbelt werd. Ik kon mijn oren niet geloven, ik kende de banden die je om je buik doet met elektrische musculaire simulatie en  weet dat dit de spieren inderdaad versterkt. (Helaas voor een wasbordje is alleen die training niet voldoende weet ik nu). Het klonk eigenlijk als te mooi om waar te zijn, maar na enkele weken zag ik resultaat bij mijn trainingsmaatje. Nu was mijn interesse nog meer gewekt en ben op onderzoek uitgegaan hoe de Gymform nu eigenlijk echt werkt.

Hoe werkt de Gymform Electro Fitness Trainer nu eigenlijk?

E-fit werd eigenlijk ontworpen als een rehabilitatie steun voor topsporters en profvoetballers. Tijdens verschillende blessures hebben bijvoorbeeld Lionel Messi en de onlangs gestopte Frank Lampard gebruik gemaakt van herstel met elektro musculaire stimulatie. Door de stimulatie werden hun spieren versterkt, verloren zij extra gewicht en kwamen zij fitter terug op het trainingsveld. De combinatie van gewichtsverlies en spierversterking zorgt ervoor dat er ook buiten topsporters en profvoetballers veel vraag naar deze soort producten kwam.

Het gebruik van elektrische spiersimulatie (EMS) technologie zorgt ervoor dat een training die je normaal in een uur doet, nu in 20 minuten gedaan kan worden. De elektrische schokken die door worden gegeven aan de spieren zorgen voor een extra contractie tot diep in de spier waardoor de training tot driemaal effectiever is dan een gewone workout. De EMS stimuleert bij elke training ongeveer 90% van de belangrijkste spieren in het lichaam. Resultaten zie  je al na ongeveer 4 sessies (volgens de verkopers), wat erg snel is.

Wetenschappers die EMS en Gymform hebben onderzocht beweren dat het kan helpen bij gewichtsverlies, conditie opbouw, body-shaping en zelfs het verbeteren van houding en verminderen van pijn in de rug. Het systeem zorgt zelfs voor een betere stemming en een goed gevoel van welzijn. Dit komt doordat er bij een training endorfine vrij komt in de hersens en daar word je gelukkig van. Tijdens één sessie train je wel 350 verschillende spieren en worden ze ongeveer 36.000 keer samengetrokken. Dit betekend dat ze dus veel meer moeten werken dan bij een gewone workout. Ideaal dus eigenlijk als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan en thuis wil trainen om de overtollige kilo’s kwijt te raken.

Het principe van EMS is er natuurlijk al een tijdje en we kennen allemaal de fitness riemen die een six-pack beloofden. Deze technologie is in de laatste jaren zoveel verbeterd en in combinatie met goede lichaamsbeweging kan dit echt een verschil maken. Het is helaas niet zo dat je het pak aan kan doen en thuis op de bank kan gaan zitten, dus ook dit is geen wondermiddel. Je moet echt 20 minuten bewegen erbij voor een optimaal resultaat. Heb je nu een keer de tijd niet om te bewegen trek het pak dan aan tijdens het koken of strijken. Je traint niet optimaal maar je traint wel.

Het klinkt nu natuurlijk allemaal heel mooi, maar alleen met de Gymform Electro Fitness Trainer kom je er natuurlijk niet. Je dient ook een goede balans in jouw eetpatroon te gaan vinden. Eet alleen dingen die goed voor jouw zijn. Kijk eens goed naar bepaalde voedingsschema’s of bepaalde dieetprogramma’s. Mogelijk vind je Vitadis iets, dit dieet wordt door veel mensen gebruikt om gewicht te verliezen en weer gezond te gaan eten.

Resultaten met EMS en dus ook Gymform Electro Fitness Trainer

Zoals al eerder omschreven bevestigen verschillende studies dat de resultaten met EMS training erg goed zijn. In Amerika is de American Council on Excercise erg te spreken deze producten en trainingen en hebben de apparatuur nog een keer getest en wat blijkt. De spierkracht en uithoudingsvermogen is sterk en sneller verbeterd dan bij degene die geen EMS training volgden.

Met al deze gegevens in het achterhoofd moest ik het ook maar eens gaan proberen. Allereerst de gebruiksaanwijzing erbij gepakt en goed doorgelezen. Het eerste wat op valt aan de gebruiksaanwijzing is dat duidelijk is omschreven voor wie het pak bedoelt is en voor wie niet. Bijvoorbeeld mensen met een pacemaker of iemand die zwanger is mag de Gymform Electro Fitness Trainer absoluut niet gebruiken. Tevens zijn er voor vrouwen na de zwangerschap of menstruatiecyclus een aantal restricties.

Na het lezen van de gebruiksaanwijzing heb ik het pak gepakt en de batterijen erin gedaan. Vervolgens heb ik het pak aangetrokken nadat ik gezorgd heb dat de elektroden op de daarvoor bestemde spiergroep zaten. Het kon gaan beginnen en ik ben best opgewonden om te gaan starten.

Allereerst kies ik programma 1, de algemene training, deze is bedoelt om het lichaam in shape te krijgen en de algemene conditie op te bouwen. Deze training is ook bedoelt om je te laten wennen aan het pak. Ik begin tegelijk met de personal trainer van de meegeleverde DVD aan mijn workout en voel bij het doen van de bewegingen extra prikjes in mijn spieren vanuit het pak. Dit voelt nog prettig en comfortabel en doet absoluut geen pijn. Ik heb de intensiteit om te beginnen niet al te hoog gezet om te wennen aan de elektrische schokken. In de loop van de training heb ik de intensiteit iets opgevoerd en merk gelijk dat mijn spieren meer geprikkeld worden en sneller vermoeid raken. Na 20 minuten ben ik dan ook serieus buiten adem en stop ik met de eerste training. Mijn basisconditie is niet heel slecht, maar deze training is toch erg intensief en ik ben benieuwd naar de programma’s van de Gymform Electro Fitness Trainer.

De volgende dagen heb ik de algemene training gedaan, nog steeds om mezelf te laten wennen aan deze manier van trainen. Ik merk wel al verschil met de eerste keer, de spieren worden sterker en mijn uithoudingsvermogen wordt beter. Na 20 minuten ben ik namelijk niet meer zo moe als na de eerste keer. Ik zou de intensiteit verder op kunnen voeren voor een intensievere workout maar dat doe ik niet. Ik wil namelijk graag eerst de overige programma’s testen en kijken of deze doen wat het beloofd. Je kunt kiezen uit de volgende 6 programma’s:

  1. Algemene Training
  2. Buikspieren
  3. Cardiofitness
  4. Spierontwikkeling
  5. Massage en Drainage
  6. Billen en Dijspieren

Ik kies voor de volgende training voor Billen en Dijspieren. Ik vind dit een van de probleemzones aan mijn lichaam en extra training kan hiervoor geen kwaad in mijn ogen. Dit programma
zorgt ervoor dat de nadruk ligt op de billen en dijspieren. Maar ook op de plaatsen waar zich vaak vet ophoopt, zoals buik of rug. Na de oefeningen erbij gepakt te hebben ben ik begonnen met de workout. Tijdens deze workout merk ik al snel dat ik de intensiteit iets kan verhogen omdat de training erg goed gaat. Na het doen van lunges, squats en nog meer verschillende oefeningen ben ik na 20 minuten blij dat het er weer op zit. Ik heb nu getraind op de helft van de maximale intensiteit en sta na 20 minuten te trillen van vermoeidheid. De oefeningen alleen zijn al zwaar, maar door de elektrische schokjes verzuren de spieren nog sneller.

Ik gebruik de Gymform Electro Fitness Trainer nu bijna 2 weken. Zie ik al resultaat, ja misschien iets, maar wat ik vooral voel is dat ik fitter wordt en ik denk ook zoals gezegd wel al wat strakker. De trainingen zijn intensiever dan alleen trainen zonder het pak. Je merkt daadwerkelijk verschil, ik heb het zelf uitgetest door dezelfde training te doen zonder gebruik van het Gymform pak. Ik was lang niet zo vermoeid na de training zonder pak. Op een vrije dag is het massage en drainage programma erg fijn. Je spieren worden toch licht getraind en ik vind het erg ontspannend. Veel opties dus in mijn ogen om eigenlijk het hele lichaam te trainen met het pak van Gymform.

Kan ik het pak aanbevelen, ja dat kan ik wel, alleen is de prijs nog aan de hoge kant. Dus heb je niet zoveel te besteden dan is een jaar abonnement in een sportschool natuurlijk goedkoper en kun je ook goed trainen. Ik hoor graag jullie ervaringen als jullie deze hebben met de Gymform Electro Fitness Trainer of andere EMS fitness pakken.

Meer weten over de Gymform Electro Fitness Trainer klik dan hier.

 

 

7.5 Totale Score
Gymform Electro Fitness Trainer - EMS Training op zijn best

Elektro Musculaire Stimulatie Training is jaren geleden geïntroduceerd met de band voor om het middel. Door elektrische schokjes werden de buikspieren getraind. Nu is er een heel fitness pak van en is de training flink verbeterd. Gymform Electro Fitness Trainer zorgt voor een intensieve training, je traint nu in 20 minuten hetzelfde als wat je normaal in een uur doet. Het werkt echt, enige nadeel is de hoge prijs van €399,-. Vandaar een 7,5.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter