Gymform Total Abs – goed of tien in een dozijn product?

Elk jaar lijken er wel nieuwe buikspiertrainers met elektrische musculaire stimulatie op de markt te komen. Bij het zien van de reclames kwam bij ons de vraag naar boven of de Gymform Total Abs beter is dan zijn voorgangers. Wij hebben het deze buikspiertrainer wederom getest en kwamen tot de volgende conclusie.

Hoe gebruik je de Gymform Total Abs

Je begint met de batterijen in het apparaat te plaatsen, zorg ervoor dat ze goed vol zitten, zodat je niet halverwege zonder stroom komt de zitten en het apparaat tijdens de training stopt.

Voor gebruik van de Gymform Total Abs dien je de folie van de pads af te halen en hierna breng je deze volledig aan op jouw huid. Doe je dit niet zal de buikspiertrainer niet werken. Als je alle pads op de goede plek hebt zitten dan is het klaar voor gebruik. Je kiest nu een programma uit, dit programma bepaald de intensiteit en de training.

Je kan kiezen uit de volgende zeven programma’s:

 • Programma 1: massage
 • Programma 2: vetverbranding
 • Programma 3: spieropbouw
 • Programma 4: vormgeven aan de spier
 • Programma 5: volledige training
 • Programma 6: anti-cellulitis training
 • Programma 7: krachttraining

Buiten deze programma’s kun je de intensiteit instellen van 1 tot 10. Hierdoor zit er altijd wel een goede training voor je bij, zelfs voor gevorderden. De band werkt volgens het EMS principe of wel ‘ Electric Muscle Stimulation’.

Hoe werkt ‘ Electric Muscle Stimulation’ bij de Gymform Total Abs

De EMS-technologie is eigenlijk ontworpen als technologie om mensen met spieratrofie te helpen. Spieratrofie is het dunner en minder krachtig worden van de spieren. Als spieren niet gebruikt worden, bijvoorbeeld door verlammingen of door langdurige inactiviteit, gaan ze atrofiëren, wat wil zeggen dat de spieren dunner worden en er krachtverlies optreedt. Ook werd het gebruikt om mensen die bijvoorbeeld door een beroerte moeite hebben met spiercontractie, door de EMS-technologie worden de spieren opnieuw getraind en sterker gemaakt.

Op zich heeft de ‘ Electric Muscle Stimulation’ een goede wetenschappelijke achtergrond, maar wat doet het nu precies. Door gebruik van bijvoorbeeld de Gymform Total Abs worden elektrische stroomstootjes door de spieren geschoten, hierdoor ontstaat samentrekking van de spieren en door de eindeloze herhalingen worden de spieren ook daadwerkelijk getraind en sterker.

Onze ervaring met de Gymform Totals Abs

Tsja, wat zal ik van dit product zeggen, Gymform Total Abs werkt, alleen niet exact zoals de makers zeggen. Het is weer een trainingsband die gebaseerd is op de reeds eerder in fitnessproducten gebruikte EMS-technologie.

Bij het eerste gebruik is het belangrijk dat je niet gelijk op een hoge intensiteit begint. Deze fout maken veel mensen die net beginnen met dit soort trainingsbanden. Ook als je al sterkere buikspieren hebt, is het verstandig eerst op een lage intensiteit te beginnen. Het is namelijk belangrijk dat de spieren wennen aan deze manier van trainen.

Na eerst met een lage intensiteit te hebben getraind, zijn we verder gegaan met een hogere intensiteit. Het resultaat is voor mijn gevoel goed, je moet alleen niet denken dat je door gebruik van dit apparaat afvalt. Dit zal je toch echt zelf moeten doen met de juiste voeding en meer bewegen. De Gymform Total Abs zorgt er zeker voor dat je spieren sterker worden. 

Op zich is de Gymform Total Abs een goed product. Het werkt, alleen verwacht geen wonderen. Het gene wat ons wel verbaasde is de prijs van de losse elektrodenpads, deze is aan de hoge kant.

Leuk is de bijgeleverde miniband zodat je ook de spieren in je armen kan trainen. Hier is het resultaat eerder zichtbaar dan rond de buik. Hier zal bij de meeste mensen het buikvet het lastiger maken om resultaat te zien. Echter je voelt zelf wel dat je spieren sterker worden.

Meer weten over de Gymform Total Abs klik dan hier.

 

6.4 Totale Score
Gymform Total Abs - ‘ Electric Muscle Stimulation’.

Door ‘ Electric Muscle Stimulation’ de spieren sterker maken. Dit is mogelijk met de Gymform Total Abs. Verwacht alleen niet dat je afvalt door alleen het gebruik van deze trainingsband. Dit dien je zelf te doen met goede voeding en beweging. Om spieren te verstevigen een redelijk product.

Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties
6 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Ik verwacht er niet kilos mee kwijt te raken. Waar ik hem voor heb aangeschaft is om de lovehandles weg te krijgen of in ieder geval een stuk te verminderen. Vooral omdat het juist moeilijk is om deze weg te trainen hoop ik hiermee wat beweging te krijgen op de plaatsen. Ik gebruik hem nu een week. Zie ik verschil, ja dat wel maar wonderen zijn het indd niet. Ik houd het even een maandje vol en dan eens kijken of het resultaat levert.

 2. Hoi,

  Ben geinteresseerd in je ervaring na een maand. Ik hoop dat je die hier wilt plaatsen.
  Alvast bedankt!

 3. Denk je nu heus dat dit werkt!! om het beste resultaat te krijgen in buik spieren is gewoon weg simpel pak een training’s matje ga leggen trek je benen iets op en doe 4x 12 reps in een half uur dit on de 2 dagen en let op wat je eet dat werkt .

 4. heb de gelform gekocht en bij het eerste gebruik viel het mij op dat ik haast niets voelde ook niet op de hoogste stand. vroeg aan mijn zoon van 16 om hem eens te proberen en bij hem en mijn vrouw werkte hij en konden ze hem niet op zijn hoogste stand gebruiken,nu heb ik een aardig buikje (daar koop ik hem voor) maar zouden de stroomstoten soms niet door de vetlaag heen komen,zou ik wel raar vinden.
  misschien iemand suggesties?

 5. Maak je huid wat vochtig of smeer een vochtige goed geleidende gel onder de pads.zweten helpt ook. Dus toch je lichaam maar even warmdraaien door grond oefeningen bijvoorbeeld en een trainingspak aantrekken.

 6. werkt effectief …..sixpack gekregen op 4 maanden met dagelijks volgen van het schema…

  Spieren wegen ook dus afvallen niet echt maar wel een afgetraind lichaam

Laat een reactie achter