Squat Magic – perfecte oefening voor mooie benen en billen

Bijna iedereen die graag strakkere benen en billen wenst weet dat het doen van squats een van de beste oefeningen is om dit te krijgen. Maar vaak zijn squats ook vaak lastig goed uit te voeren, zodat je snel last hebt van blessures. Door het gebruik van extra gewichten om de training zwaarder te maken kan je de verkeerde houding aannemen met als gevolg; inderdaad blessures. De Squat Magic zorgt voor ondersteuning zodat ongeacht de gekozen weerstand de oefening altijd correct kan worden uitgevoerd, met minder kans op blessures.

De Squat Magic is een soort krukje speciaal ontworpen om squats perfect op uit te voeren. De kruk is erg licht van gewicht 3,4 kilo, 68 centimeter  hoog en heeft een omtrek van 30 centimeter en dus ook makkelijk op te bergen of zelfs mee te nemen.

Hoe werkt de Squat Magic?

Als je de Squat Magic gaat gebruiken laat je jezelf zakken op het kussen van de kruk. Zorg ervoor dat je niet jouw hele gewicht op het kussen gaat zitten maar dat je jezelf er op laat steunen.

Vervolgens zak je langzaam naar beneden om de squat uit te voeren. Door de speciale technologie begeleidt de Squat Magic je in de hele beweging naar beneden.

Bij het naar boven gaan zal de SAT technologie een ondersteuning geven van ongeveer 30 kilo. Dit betekent dat bij de opwaartse beweging de knieën en onderrug worden ontzien. Deze twee plekken geven zijn bij het niet goed uitvoeren van een squat het meest belast met mogelijk nare gevolgen. Door de ondersteuning van de Squat Magic verklein je de kans op blessures op deze plekken enorm.

Doordat je bij correct gebruik van de Squat Magic nooit helemaal rechtop komt te staan blijven de spieren gespannen en komen ze niet tot rust. Dit heeft tot gevolg dat de spieren harder moeten werken en dat ze gaan branden. Zo krijg je sneller strakkere en mooiere benen en billen.

Welke spiergroepen train je met Squat Magic?

Door de oefeningen die je kunt doen met de Squat Magic kun je in totaal 5 spiergroepen trainen. Veel meer dan alleen maar de billen en de benen. Het doen van squats wordt vaak geassocieerd met het onderlichaam. De training heeft inderdaad het meest effect op de benen en billen maar je traint veel meer.

Maar wat veel mensen vergeten is dat de core van het lichaam ook getraind wordt. Door de houding die je aanneemt op de Squat Magic stabiliseer je automatisch jouw core en span je daar dus je spieren aan. Hierdoor worden deze spieren veel sterker en ga je ook verschil merken.

Door het instellen van weerstand niveaus kun je de oefening zwaarder of lichter maken. Hierdoor kun je de spieren nog beter trainen. Het advies is om eerst natuurlijk licht te beginnen zodat je de oefening goed onder de knie krijgt.

Je traint dus de billen, benen, dijen, kuiten en core van het lichaam met de Squat Magic. Dit is het hele onderlichaam, niet slecht voor één fitnessapparaat.

Wat vinden wij van de Squat Magic

Na wat onderzoek over de Squat Magic online hebben we veel reacties gevonden van mensen die erg tevreden zijn over Squat Magic. Met een gemiddelde van 3,5 sterren op Amazon is het één van de betere thuis fitnessproducten volgens mij.

De vele positieve reacties geven aan dat het een goede oefening is en dat men snel resultaat ziet. Benen en billen worden inderdaad strakker. Het apparaat is makkelijk in gebruik en staat al volledig in elkaar bij levering.

Negatieve reacties twijfelen aan de kwaliteit van de Squat Magic. In sommige gevallen ging het apparaat snel kapot, in bijna alle gevallen ging het om gebruikers van meer dan 120 kilo.

Op basis van de veel al positieve reacties kunnen wij de Squat Magic zeker aanraden.

Mocht je jouw ervaring willen delen dan zien we die erg graag terug in de reacties.

Het is wel van belang de meegeleverde gebruikershandleiding goed door te nemen. Het is van belang dat je het apparaat goed gebruikt om zo blessures te voorkomen.

Meer weten over de Squat Magic klik dan hier.

 

7.5 Totale Score
Squat Magic - Perfecte ondersteuning voor de squat

Squat Magic biedt een perfecte ondersteuning voor het doen van squats. Minder kans op blessures en door het doen van squats krijg ook jij mooiere en strakkere billen.

Uw recensie toevoegen

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter