Total Crunch Fitness – Complete Cardio Workout

Total Crunch is volgens de makers het meest complete cardio fitness apparaat voor mannen en vrouwen. Je zal moeiteloos gewicht verliezen en snel spieren opbouwen zodat ook jij een pracht lichaam krijgt waar je al jaren van droomt.

Hoe werkt Total Crunch Fitness

Het Total Crunch Fitness apparaat is speciaal gebouwd op basis van de oefeningen op een schuine helling met jouw eigen lichaamsgewicht. Total Crunch Fitness

Spiergroei

Dat maakt deze apparaten vooral geschikt voor het trainen van jouw buikspieren, maar tevens zal door de beweging die je maakt je benen, billen, borst, rug en biceps getraind worden. Deze worden steviger en krijgen een mooiere vorm.

Dit is natuurlijk nooit hetzelfde als dat je één speciale oefening voor één spiergroep doet dat is natuurlijk veel effectiever, maar het werkt wel. Je kan met de Total Crunch wel aparte spiergroepen trainen door de positie van jouw hand te wijzigen. Onderhandse posities leggen meer de nadruk op de biceps en rug en overhandse posities leggen meer de  nadruk op schouders en borst.

Cardio

Door de opwaartse beweging die je maakt en het aanspannen van veel spieren krijg je ook een soort cardio fitness oefening. Je gaat calorieën verbranden en meer conditie opbouwen. Vooral de spierconditie zal verbeteren. Na een verloop van tijd ga je merken dat je oefeningen makkelijker langer vol houdt waardoor je bij elke keer meer calorieën verbrandt en dus vet zal gaan verliezen.

De weerstand van het Total Crunch Fitness apparaat is eenvoudig te veranderen door de voeten in een andere positie te plaatsen. Hierdoor heb je geen zware gewichten extra nodig als je zwaarder willen gaan trainen. Zwaarder trainen zorgt weer voor meer verbranding en zal resulteren in meer gewichtsverlies en meer spieropbouw.

Wat vinden wij van het Total Crunch Fitnessapparaat

Allereerst willen wij maar weer eens benadrukken dat één total body thuis fitnessapparaat eigenlijk nooit te vergelijken is met de apparaten in de sportschool. Deze richten zich vooral op één spiergroep wat natuurlijk veel effectiever is en ook sneller en groter resultaat zal laten zien. Wil je apparaat dus echt gaan gebruiken voor extreme spiergroei dan zeggen wij je nu al op voorhand dat je dat beter niet kan doen. Je kan dan beter een abonnement af gaan sluiten bij de dichtstbijzijnde sportschool.Total Crunch Fitness

Het Total Crunch Fitness Apparaat heeft ons wel in positieve zin verrast. Niet door de snelle resultaten maar door de effectiviteit en simplistische beweging die je dient te maken in deze workout. Je voelt bij elke beweging dat je spieren gespannen worden en dat je echt met een workout bezig bent. Des te meer spieren je aanspant des te meer calorieën je verbrandt en dat resulteert weer in een strakker lichaam en meestal een beter humeur.

Het fijne aan het apparaat is dat het vrij stevig is en soepel is in de bwegingen. Ik moet er wel bij zeggen dat wij niet zwaarder zijn dan 95 kilo en wij onze twijfels hebben of het apparaat geschikt is voor mensen die meer wegen dan 100 kilo. Doordat je het apparaat dubbel kan klappen is de Total Crunch makkelijk op te bergen.

Al met al, voor een goede complete workout is dit een prima apparaat. Vooral geschikt voor mensen die niet veel tijd hebben en toch graag hun lichaam in shape houden of nog willen brengen. Het is niet geschikt voor extreme spieropbouw en voor mensen die vele kilo’s willen verliezen. Deze kunnen we adviseren naar een sportschool te gaan en goede begeleiding te vragen.

Wil je meer weten van het Total Crunch Fitness Apparaat klik dan hier.

Abdo Crunch – Hetzelfde apparaat voor een lagere prijs?!

Wij hebben tevens een “look a like” gevonden op internet. Het apparaat ziet er qua beweging en dergelijke hetzelfde uit. Wij hebben helaas de kwaliteit niet kunnen testen, maar deze lijkt hetzelfde te zijn als die van de Total Crunch. De prijs daarentegen is met €119,- een stuk interessanter. Wil je apparaat tegen een lagere prijs dan is dit misschien wel iets voor je.

Meer weten over deze “look a like” klik dan hier.

Abdo Crunch

6.8 Totale Score
Total Crucnh Fitness – Complete Cardio Workout

Total Body Workout die zich vooral richt op de zone rondom de buik

Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties
2 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
  1. bedankt voor de info. Heeft me over de brug gehaald om te kopen.

  2. Het doet me denken aan training met mijn roei trainer. Maar ik zie niet in hoe dit apparaat buikspieren traint. Voornamelijk armen en benen.

Laat een reactie achter