Invictus X9 – Nieuwe generatie draadloze stofzuiger?

De Invictus X9 is een blijvertje in ons huishouden, hij doet het tot nu toe uitstekend. Samen met de speciale borstel werkt hij erg goed op onze hardhouten vloer. Doordat hij geen draad heeft is hij erg wendbaar net als de overige andere stofzuigers van bijvoorbeeld Dyson of AEG. De prijs van de stofzuigers loopt nogal uit een waarbij de modellen van AEG vaker wat goedkoper zijn en de stofzuiger van Dyson wat duurder (Dyson V11)

Waardoor is de Invictus X9 een goede stofzuiger?

Allereerst is de zuigkracht van de Invictus X9 erg goed door de krachtige BLDC Motor. In vergelijking met de goedkopere modellen van bijvoorbeeld AEG heeft deze snoerloze stofzuiger duidelijk een voorsprong op zijn concurrentie in dezelfde prijsklasse. Echter als we kijken naar de Dyson V11 dan is deze stofzuiger in onze ogen een stuk krachtiger, maar ook een stuk duurder.

Specificaties van de Invictus X9

De stofzuiger weegt 1,6kg waardoor deze goed te dragen is. Je kan hem makkelijk heen en weer bewegen en de mond rolt soepel over de vloer.

Verder wordt de Invictus X9 met veel verschillende opzetstukken geleverd zodat je hem makkelijk kan gebruiken op elke plek in huis.  Voor elk oppervalk is er een speciale borstel en kun je eigenlijk elke ondergrond goed schoonmaken.

Door de ingebouwde  HEPA filter zijn de luchtjes die de stofzuiger achter laat beter dan bij een gewone stofzuiger. Hiermee ruik je toch vaak een beetje een muffe lucht als je aan het schoonmaken bent, net alsof er stof terug het huis in wordt geblazen.

De opvangbak van de stofzuiger is doorzichtig zodat je goed kan zijn wanneer deze vol is. Het legen daarvan gaat met 1 druk op de knop en je leegt hem zo in de prullenbak. Tevens is de bak goed schoon te maken onder de kraan. Het enige minpunt is dat de opvangbak wat aan de kleine kant is, maar dat is vaak bij de snoerloze stofzuigers.

Erg belangrijk is natuurlijk de levensduur van de batterij/ accu. De levensduur van de lithium-ion accu is volgens de makers gegarandeerd levenslang. De accu gaat met normaal gebruik ongeveer 35 minuten mee en is in 2 a 3 uur weer volledig opgeladen. Wil je de boost modus gebruiken dan is de accu in ongeveer 10 minuten leeg. Gebruik deze dus alleen als je extra zuigkracht nodig denkt te hebben.

Extra onderdelen en opzetstukken.

Losse onderdelen en opzetstukken zijn bij te bestellen. Sommige opzetstukken zijn erg handig als je bijvoorbeeld op een kast wilt zuigen. Je kan dan de Invictus X9 stof set gebruiken, in deze set zitten opzetstukken die kunnen buigen, waardoor je overal makkelijk bij kan. Als je deze stofzuiger aan wilt schaffen is dit wel een aanrader om erbij te bestellen.

Tevens is er een UV-licht opzet borstel die je er los bij kunt bestellen, volgens de makers doodt deze tot wel 99% van alle bacteriën. Wij hebben hierover onze twijfels omdat we nergens het aantal nanometers van de lamp terug hebben kunnen vinden. Het aantal nanometers moet rond de 260 liggen om te werken namelijk.

Er worden buiten de bovenstaande extra onderdelen nog meer opzetstukken en accessoires aangeboden. Wil je weten welke klik dan hier.

Waarom juist deze draadloze stofzuiger aanschaffen

In onze ogen is de Invictus X9 een goede draadloze stofzuiger voor het geld wat je ervoor betaald. Echter heb je meer te spenderen dan is de  dyson v11 in onze ogen de allerbeste optie. Maar doordat deze stofzuiger €400,- tot €600,- duurder is vinden wij gezien de prijs de Invictus X9 een aanrader. In vergelijking tot de goedkopere modellen van AEG en Bestron heeft de Invictus meer zuigkracht en levert in onze ogen een betere prestatie. Als je de stofzuiger uiteindelijk toch niet prettig vind heb je bij aanschaf 30 dagen zichtgarantie en kun je de stofzuiger gewoon terugsturen binnen deze termijn.

Meer weten over de Invictus X9 klik dan hier.

Toch liever een Dyson V11 stofzuiger, hier vind je meer informatie over deze stofzuiger.

7.9 Totale Score
Invictus X9 - Voor deze prijs levert de stofzuiger een goede prestatie.

De Invictus X9 levert in onze ogen een top prestatie voor een draadloze stofzuiger. In vergelijking tot goedkopere modellen is de zuigkracht van de Invictus beter waardoor hij beter schoonmaakt. De prijs kwaliteit van deze stofzuiger is erg goed.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter