Starlyf Fast Heater – Weer een nieuw compact kacheltje?

Na de Handy Heater van vorig jaar is er weer een nieuw compact kacheltje op de markt gekomen genaamd de Starlyf Fast Heater. In principe zijn de Handy Heater en de Starlyf Fast Heater erg vergelijkbaar. Je steekt ze beiden zo in het stopcontact en stelt de gewenste warmte in zodat het kacheltje gaat werken en verwarmen. Het voordeel is dat dat het kacheltje klein is en overal in elke kamer gebruikt kan worden.

Wat kan de Starlyf Fast Heater volgens de makers

Het kleine kacheltje kan volgens de makers voor slechts een paar cent een ruimte verwarmen tot de gewenste temperatuur tussen de 15 en 32 graden. In slechts 2 stappen is de de Starlyf klaar voor gebruik. Je sluit de draadloze Starlyf aan op het stopcontact en stelt de juiste temperatuur in en klaar is kees. De Starlyf doet de rest voor je.

Je kan de heater gebruiken in elke ruimte die je wilt verwarmen. Van de woonkamer tot garage alles kan volgens de makers perfect op temperatuur gebracht worden de Starlyf Fast Heater.

Hieronder de voordelen volgens de maker nog eens op een rij:

 • Klein, zonder snoer en zonder speciale installatie te gebruiken
 • Plug-in in elk normaal stopcontact
 • Revolutionaire thermo-keramische technologie voor efficiënte verwarming.
 • Automatische in en uitschakelen na kiezen van de gewenste temperatuur.
 • Keuze uit snelle of normale verwarming voor snellere opwarming van de kamer.
 • Tijdklok
 • Raakt niet oververhit en gebruik is veilig.

Wat vinden wij van de Starlyf Fast Heater

Zoals hierboven ook al aangegeven vinden wij de Starlyf Fast Heater erg veel lijken op de Handy Heater van vorig jaar. Het lijkt of de makers een nieuw jasje hebben gegeven aan de heater van vorig jaar en deze opnieuw op de markt hebben gebracht.

In gebruik wijken deze twee kacheltjes ook niet veel van elkaar af. Alle specificaties lijken erg veel op elkaar en in gebruik zijn ze inderdaad bijna identiek.

Echter zijn er een paar kleine verschillen die toch wel in het voordeel spreken van de Starlyf Fast Heater.

 • De Starlyf is iets krachtiger dan zijn voorganger, het verschil is maar 30 watt, maar merkbaar.
 • Starlyf is te bedienen met een afstandbediening in de luxe uitvoering.
 • Starlyf is €5,- goedkoper als de Handy Heater.

Helaas maakt ook de Starlyf erg veel geluid als deze aanstaat en verwarmd de heater veel minder goed dan de makers zeggen. Het apparaat is goed om een klein beetje kou uit de kamer te verdrijven, maar echt verwarmen nee niet echt.

Het gene wat ons wel nog steeds zorgen baart is de waarschuwing van de consumentenbond van vorig jaar:

“We lieten de Handy Heater op veiligheid testen door een lab. Uit deze test kwam naar voren dat de druk die de Heater geeft op de wandcontactdoos vanwege zijn gewicht de veiligheidsnorm overschrijdt. We hebben dit bij de importeur en bij de NVWA gemeld”.

Wij verwachten dat hetzelfde probleem zich met de Starlyf wel eens voor kan doen. Hierdoor dien je extra op te passen met het gebruik van deze producten. Lees erg goed de gebruiksaanwijzing mocht je deze heaters toch aan willen schaffen.

In onze ogen kun je beter voor andere elektrische heaters gaan. Deze zijn vaak wel wat duurder, groter en gebruiken meer stroom maar hebben ook veel betere resultaten. Maar vaak zijn ze ook veiliger aangezien de Starlyf ook erg heet kan worden en je kan je verbranden bij het aanraken. Echter dien je ook bij andere elektrische heaters erg voorzichtig te zijn.

Neem nu bijvoorbeeld deze heater Maxx 38005, deze verwarming kan ruimtes tot wel 48 vierkante meter verwarmen en de resultaten zijn echt goed. Kijk hier maar eens naar de ervaringen van andere mensen die deze heater gekocht hebben.

Wil je meer weten over verschillende en ervaringen van koper van elektrische heaters kijk dan is hier. 

 

Starlyf Fast Heater Deluxe met afstandsbediening

Compacte elektrisch heater

€39,95

Starlyf Fast Heater – Weer een nieuw compact kacheltje?
Wederom een compacte heater die niet aan de verwachtingen voldoet. De heater maakt veel geluid en verwarmd niet zo goed als de makers beweren.
5.3 Total Score
Starlyf Fast Heater Deluxe

Wederom een compacte heater die niet aan de verwachtingen voldoet. De heater maakt veel geluid en verwarmd niet zo goed als de makers beweren.

Oordeel gebruikers: 2.05 (15 stemmen)
4 Comments
 1. Reply Boekholt 27 november, 2018 at 13:17

  Wij hebben de Starlyf fast heater gisteren ontvange. Helaas ontbrak de nederlandse gebruiksaanwijzing. Kan iemand ons hieraan helpen ?

 2. Reply Ineke 1 december, 2018 at 13:53

  Die mis ik inderdaad ook
  Weet ook niet hoe die timer werkt

 3. Reply Ilsemarie 18 maart, 2019 at 14:28

  teleur gestel maak veel lawaai en verwarm niet echt kleine ruimte zoals het toilet daarvoor kocht ik het.

 4. Reply Hans 2 december, 2019 at 11:00

  Waardeloos ding, stopt na twee minuten al en wordt niet echt warm ;(

  Laat een reactie achter

  Search
  Close Bitnami banner
  Bitnami