Turbo Scrub – Schoonmaakrevolutie of niet?

Turbo Scrub is een draadloze oplaadbare schrobmachine die je in en om het huis kan gebruiken. Deze elektrische schoonmaakborstel werkt op een accu en is lichtgewicht (minder dan 1 kilo)en dus erg handzaam. Elke vuile en moeilijke plek in huis is makkelijk te bereiken en zal er stralend en schoon uit zien.

Hoe werkt de Turbo Scrub  

Met de krachtige draaiende (300 toeren per minuut) kop en een multifunctionele borstel is deze draadloze schrobmachine een krachtige schrobber waarmee je kunt schoonmaken en scrubben zonder handmatig te buigen of hard te schrobben. De Turbo Scrub wordt aangedreven door een 3,6 volt NiMh-batterij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over kabels of draden tijdens het schoonmaken.

De meegeleverde multifunctionele borstel moet voldoende zijn voor de meeste huishoudelijke taken. Voor moeilijkere taken worden de hoekborstel (bijvoorbeeld voor deurrails van douchedeuren, fornuizen tuinmeubelen en kranen) en een borstel voor intensief gebruik (bijvoorbeeld voor velgen, tegels, tegelvoegen, badkuipen en wastafels) meegeleverd.

De meeste taken in huis kun je goed behandelen met de normale Turbo Scrub. Door de 300 toeren motor poets je de meeste vuile oppervlakken makkelijk schoon. Er kunnen natuurlijk plekken zijn waar hardnekkig vuil is aangehecht en je niet genoeg kunt drukken om deze plek schoon te krijgen. De prestaties van de Turbo Scrub worden dus beïnvloed door de soort vlekken en natuurlijk de manier van gebruiken.

Moeilijk bereikbare plekken schoonmaken

De Turbo Scrub wordt geleverd met een verlengbare stang (tot 120 cm). Zo kun je hoge of moeilijk bereikbare plaatsen schoonmaken. Begrijp wel dat door het verlengen van de stang je minder kracht uit kunt oefenen op de borstel kop. Denk hierbij aan de zijkant van jouw badkuip. Hierdoor kan het langer duren of niet lukken om een bepaalde plek volledig schoon te krijgen. Het beste is in deze gevallen de verlenging niet te gebruiken. Het gebruik van de verlenging lijkt de Turbo Scrub iets minder stabiel te maken volgens ons. Al is niet iedereen die het product gebruikt heeft het hiermee eens.

Gebruiksduur accu bij intensief gebruikTurbo Scrub Deluxe

De makers zeggen dat je ongeveer 60 minuten gebruik kunt maken van de schoonmaakborstel voordat de accu leeg is. Wij hebben de Turbo Scrub getest en de accuduur kwam op ongeveer 40 minuten. Wij hebben gebruik gemaakt van de borstel op redelijk hardnekkige vlekken en moesten best veel kracht zetten op de borstel kop. De gebruiksduur wordt natuurlijk beïnvloed door de druk die je uitoefent op de borstel kop. Hoe harder je drukt des te meer stroom het apparaat zal gebruiken en dus hoe eerder de accu leeg is.

Ga dus uit dat de Turbo Scrub ongeveer 40 minuten mee zal gaan tijdens het schoonmaken voordat deze opnieuw aan de oplader zal moeten.

Turbo Scrub v.s. Turbo Scrub Deluxe

Als je de normale variant niet krachtig genoeg vindt dan kun je er voor kiezen om voor een extra bedrag van €20,- de Turbo Scrub Deluxe aan te schaffen. Deze heeft een krachtigere motor van 430 toeren per minuut. De borstel kop zal dus sneller draaien waardoor vuil gemakkelijker verwijderd zou moeten kunnen worden. Tevens kun je kiezen uit 2 snelheden waarmee schoongemaakt kan worden en is de pro versie dus iets uitgebreider.

Wij hebben de Turbo Scrub Deluxe niet getest, maar met een krachtigere motor zou het makkelijker moeten zijn om hardnekkiger vuil te verwijderen.

Voldoet de Turbo Scrub aan de verwachtingenTurbo Scrub Pro Deluxe

Over het algemeen voldoet de Turbo Scrub aan onze verwachtingen. Het product werkt prima en vuil wordt makkelijker verwijderd dan poetsen met de hand. Het werkt gewoon met de normale schoonmaakmiddelen die iedereen in huis heeft.

Doordat er niet gebukt hoeft te worden zal jouw rug minder belast worden. De verlenging maakt het makkelijk om op moeilijke plaatsen te poetsen. Deze plaatsen worden anders nog wel eens overgeslagen.

De volgende vlekken hebben wij in de test verwijderd, kalkaanslag, zeepresten, vetvlekken en aangekoekt vuil. Voor roestvlekken hebben we wat harder moeten poetsen en kregen deze niet heel goed verwijderd. Hiervoor dien je een speciaal schoonmaakmiddel te gebruiken om de vlekken goed te kunnen verwijderen.

Al met al, zeer handig voor de schoonmaak van jouw woning. Eén goede aanvulling op de bestaande schoonmaakartikelen.

Wij horen graag jullie ervaringen met de Turbo Scrub of de Turbo Scrub deluxe.

Meer weten over de Turbo Scrub of deze bestellen klik dan hier.

Voor de Deluxe of Pro Variant klik dan hier.

 

8.1 Totale Score
Turbo Scrub - Schoonmaakrevolutie in gang gezet.

De nieuwe Turbo Scrub is een schrobmachine met een krachtige motor en draaiende borstel. Het verwijderd vuil makkelijker dan gewoon met een borstel. Door de verlenging van de stang kun je elke moeilijke plek bereiken en zal jouw woning er weer blinkend uit zien.

Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties

Tags:

9 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Antwoord
  Elaine Richardson 12 mei, 2017 op 12:30

  Is de Turbo scrub ook geschikt om ramen schoon te maken of laat het krassen op de ramen achter ?

 2. O wat leek me dit een uitkomst de turbo scrub. Mijn man zei al je hebt te hoge verwachtingen. Helaas mijn man had gelijk.
  Pakket kwam binnen en ik ben gelijk enthousiast aan de gang gegaan.
  Ik heb deze eerst volledig opgeladen en poetsen maar.
  Stang is te kort daardoor sta je iets te krom resultaat pijn in je rug.
  Ik wilde de voegen van mijn vloer reinigen. Zonder druk of met druk de voeg werd niet echt schoon. Voorheen deed ik het met mijn electrice tandenborstel en een goedkoop borsteltje. Hier had ik meer resultaat mee dan de turbo scrub. Deze aait alleen over de vloer. Ik dacht nu sneller klaar te zijn met mijn vloer. Uiteindelijk toch maar een hand schuurborstel gepakt van de action van 1,00 euro. Ja hand werk had toch een betere resultaat.
  Turbo scrub borstel versus hand schuurborstel
  Winnaar ouderwetse handwerk met de schuurborstel

 3. Heb er al lang geleden een uitgevonden , werk prima en heeft nog slimmere opties.

 4. Ik probeer een turboscrub te bestellen. Het wordt mij onmogelijk gemaakt door allerlei moeilijkheden en/of onmogelijkheden in het programma. Dat schiet niet op voor een bestelling. Ik woon in Spanje en wil dat de turboscrub in Nederland besteld wordt. I.p.v. euro 49.50 is die nu ineens euro 61.50. Ga daar niet mee accoord Besteladres is : Jagtlustweg 13 /Wijde Blik) 8162 NJ Epe

 5. Ik heb de turbo scrub uitgeprobeerd. Vind het niet echt prettig werken, het is de bedoeling zonder druk te reinigen, hierdoor rollen de borstels weg. De haren van de borstels zijn erg hard. Voegen reinigen gaat er wel goed mee, gladde badkamer tegels zijn in een handomdraai en minder moeite eenvoudiger te reinigen met andere producten zoals bv HARA.
  De vloertegels: het vuil ging alle kanten uit, uiteindelijk een HARA vloerwisser gebruikt, werkt efficiënter. Ik breng de Turbo Scrub terug. Verwacht wel dat het voor vervuild tuinmeubilair wel kan werken. Ik overweeg een stoomreiniger te testen.

 6. Ik ben de oplader van de turbo scrub kwijt HELP…………

 7. Ik kan helaas in de gebruiksaanwijzing niet vinden hoe ik de verschillende borstels kan verwisselen. Graag instructie.

 8. Ik krijg idd ook net als Elly de borstels niet meer verwisseld….hoe krijgen we die borstel er weer af??

 9. Wij hebben een slechte ervaring met turbo scrub de batterij heeft het na een jaar opgegeven en kan niet worden vervangen

Laat een reactie achter