Seren Toaster – Innovatieve broodrooster of niet?

De nieuwe Seren Toaster is een broodrooster waar je het brood via de zijkant in de rooster inbrengt. Ten opzichte van de conventionele broodroosters is dit anders, maar maakt dit iets uit voor het roosterproces en de mogelijkheden?

De makers beweren in ieder geval van wel. De Seren Toaster maakt gebruik van een techniek dat de warmtebron (thermo gereguleerd roosteren) uitgaat als het brood voldoende geroosterd is. Zo voorkom je dat jouw broodjes of boterhammen zullen verbranden.

Hoe werkt de Seren Toaster

Zoals al beschreven dien je het brood bij de toaster er aan de zijkant in te doen. Je haalt de lade eruit en plaatst jouw broodjes erin. Dit heeft als voordeel dat zowat elk brood erin past, zonder dat je de korstjes of iets dergelijks eraf hoeft te snijden. Het brood past dus eigenlijk altijd, ook als het een broodje is, panini, ciabatta of pistolet en meer het kan allemaal geroosterd worden in de Seren Toaster.

De broodrooster heeft een waarschuwingssysteem die een piepje laat horen zodra het brood geroosterd is. De warmtebron zal bij de eerste piep al uitgaan. Vervolgens geeft de Seren Toaster nog meer waarschuwingen dat jouw broodjes klaar zijn. Zo heb je dus nooit verbrand brood en weet je exact wanneer het brood klaar is.

Een normale broodrooster kan alleen brood roosteren. De Seren Toaster maakt de smakelijkste broodgerechten voor je klaar. Van een simpele tosti tot een panini met mozzarella en salami dit is geen enkel probleem. Het laat de kaas perfect smelten en heeft zelfs de mogelijkheid om chocolade croissants klaar te maken. Het grote voordeel is dat je met de Seren Toaster een broodrooster in huis haalt die geschikt is voor al jouw broodjes, belegt of niet.

Schoonmaken doe je gemakkelijk door de lade te verwijderen en deze af te wassen. Je kan ook gebruik maken van bakpapier zodat je de lade niet elke keer hoeft schoon te maken. Ideaal bij bijvoorbeeld de chocolade croissants.

Conclusie over de Seren Toaster

De Seren Toaster is een veelzijdige toaster die inderdaad van alles aankan. Het is een tosti ijzer, oven en soort van grill in een. De prijs van de Seren Toaster is wel aan de hoge kant in categorie broodroosters. Het voordeel is dat je wel maar een apparaat hoeft aan te kopen die dit allemaal kan doen. (Liever een goedkopere of andere broodrooster kijk dan hier eens.)

Door dat je de rooster via de lade aan de zijkant vult past inderdaad bijna elk brood erin. Je moet er wel goed opletten dat je de toaster goed instelt. Je kunt kiezen uit opwarmen, roosteren of ontdooien.

Het waarschuwingssysteem werkt echt goed, de warmtebron stopt inderdaad bij het eerste piepje en het brood is goed en gelijkmatig geroosterd. Kies gemakkelijk wat je wil doen, roosteren, ontdooien of opnieuw opwarmen (ideaal voor pizza) en jouw brood zal er uitkomen zoals het hoort.

De lade is gemakkelijk schoon te maken als hij eenmaal is afgekoeld. Gebruik hiervoor een natte doek of was hem af met de hand. Wij hebben hem nog niet in de afwasmachine gedaan, dus of dat kan is onbekend.

De meegeleverde cover is leuk en kan ervoor zorgen dat de rooster een andere kleur krijgt voor in jouw keuken. Een meerwaarde is dit in onze ogen niet.

Door de hoge prijs kunnen wij hem niet helemaal aanraden. Ondanks de verschillende mogelijkheden die de Seren Toaster heeft. Het blijft een hoge prijs  voor een “ broodrooster”.

Meer weten over de Seren Toaster klik dan hier.

 

 

 

7 Totale Score
Seren Toaster - Doet wat hij belooft voor een hoge prijs.

De Seren Toaster is een goede broodrooster waarin je echt allerlei soorten brood en belegde broodjes kunt klaarmaken. Voor een broodrooster is de prijs ondanks zijn veelzijdigheid aan de hoge kant. Als je graag een alles in een rooster/ grill wenst dan is de Seren Toaster mogelijk voor jou de uitkomst. Door de prijsverhouding geven wij de rooster een 7.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter