👍 DASH Dieet boek in het Nederlands – Het Dieet tegen hoge bloeddruk

dash dieet boek in het nederlandsHet DASH dieet boek  is een dieet wat over is komen waaien uit het Amerika. Eindelijk is het vertaald naar het Nederlands en erg populair geworden in korte tijd. Het DASH Dieet is speciaal ontwikkeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan. De recepten bevatten allemaal zeer weinig zout. De meeste recepten maken vooral gebruik van groenten en fruit. Deze producten samen met vet en alcohol inname verminderen en zout beperken zijn de belangrijkste ingredienten tegen een hoge bloeddruk. Het DASH Dieet is het dieet van 2015 in Amerika.

Het DASH Dieetboek in het Nederlands

Sinds enkele weken is het DASH Dieet boek ook in het Nederlands te verkrijgen in de vorm van een e-book via deze website van Dashdieet. Tot nu toe zijn de reacties van de meer dan honderd mensen die het e-book gedownload hebben erg positief.

Het e-book zal je allereerst uitleggen hoe het Dash dieet werkt en daarna neemt het je aan de hand mee in de wereld van het Dash Dieet. De porties worden exact omschreven zodat je het eigenlijk niet fout kan doen. De recepten in het boek zijn voor iedereen makkelijk te bereiden en bevatten zowel, ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Zo kan iedereen in ongeveer 2 weken op weg gaan naar een gezondere bloeddruk.

Ben je echt op zoek naar een dieetboek waarmee je snel kilo’s wil verliezen dan is het Dash Dieet niet heel erg geschikt en kun je beter kiezen voor een andere optie zoals bijvoorbeeld het 7×7 afslankreceptenboek wat meer gericht is op voeding voor af te vallen.

Het dieet is dus vooral ontwikkeld om een gezondere levensstijl aan te gaan en een goede en fijne balans in je voeding te creëren. Als je je netjes aan het boek houdt ga je zeker wel wat kilo’s verliezen, maar doe je dit op een langere termijn. Zodoende zal je ook geen last hebben van het bekende Jojo effect.

Wat is goed tegen hoge bloeddrukdash dieet 1

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat je met het volgen van het Dash Dieet de bloeddruk verlaagd.

DASH staat ook voor Dietary Approaches to Stop Hypertension. Vrij vertaald een dieet aanpak om hoge bloeddruk tegen te gaan.

Een dieet wat rijk is aan groenten en fruit kan de bloeddruk al aanzienlijk verlagen. Maar dit is slechts de helft van het effect van het Dash Dieet. In een studie is aangetoond dat een zoutbeperking een nog veel groter effect heeft op de bloeddruk. Zelfs na een extra controle na 12 maanden bleek de bloeddruk nog aanzienlijk verlaagd te zijn, zelfs toen de zoutinname weer iets was opgevoerd. Voorwaarde is wel dat je goed groenten en fruit blijft eten.

Het LDL cholesterol in het bloed kan verlaagd worden met het Dash Dieet. Dit verminderd net als een lagere bloeddruk de kans op hart en vaatziekten. Studies bewijzen dit ook en zeggen dat het Dash Dieet de kans verlaagt op coronaire hartziekten, beroerte en zodoende ook sterfte.

Er zijn dus veel bewijzen dat het dieet een zeer gunstig effect heeft op de levensverwachting en het gezond blijven van het lichaam. Het Dash Dieet wordt ook ondersteund door de volgende Amerikaanse Stichtingen; the Joint National Committee on Prevention, Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Pressure.

Wil je het effect van het Dash Dieet versterken dan zal je ook je levensstijl moeten aanpassen. Meer bewegen en daarbij behorende gewichtsverlies zorgen voor een betere bloeddruk en een afname van belangrijke risico’s zoals hart- en vaatziekten. Een dieet alleen kan niet alleen de risico’s naar beneden brengen maar het draagt er wel aan bij.

Wat mag je eten met het Dash Dieetdash dieet 2

Je dient elke dag ongeveer 8 tot 10 kleine porties te eten, die bestaan uit grote hoeveelheden groenten en fruit, magere zuivelproducten en producten met een laag vet en cholesterol gehalte. Waar moet je dan aan denken:

  • Vezelrijke producten (volkoren brood e.d.)
  • Mager Vlees (kip of kalkoen)
  • Magere Vis
  • Geen of heel weinig zout
  • Geen zoete dingen
  • Gebruik Olijfolie
  • Geen tot weinig alcohol

In het Dash Dieet wordt dit tot in de puntjes beschreven en door de 60 recepten die in het boek staan valt er altijd wel iets lekkers te maken. Met een beetje creativiteit pas je deze recepten iets aan en heb je 120 recepten. Genoeg om enkele maanden elke keer wat anders te maken.

Conclusie over het Dash Dieet

Wetenschappelijk studies hebben daadwerkelijk aangetoond dat het Dashdieet werkt voor mensen met een hoge bloeddruk. Door de goede variatie die het boek biedt en doordat je vrij veel mag eten is het dieet goed vol te houden.

Voor mij een echte aanrader voor mensen die last hebben van een hoge bloeddruk. Door de studies en de vele positieve reacties zijn wij overtuigd.

Wil je echt daadwerkelijk snel afvallen dan is dit dieet niets voor jou. Dan zal je zoals al eerder aangegeven meer effect hebben met het 7×7 afslankreceptenboek. Klik hier voor een uitgebreide review van het 7×7 receptenboek.

Meer weten over het Dash Dieet klik dan hier.

dash dieet 3

 

 

 

3 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
  1. waar kan ik dit boek kopen

  2. Pas op voor Oscar Helm, afslankbijbel, is een oplichter, google maar eens

Laat een reactie achter