Groene Smoothies erg gezond – Maar Lekker of Niet?

Groene Smoothies – Een van de makkelijkste manieren om je gezonder en fitter te voelen.

Wat zijn groene smoothies precies

Groene Smoothies
Deze groene smoothies zijn gemaakt van bladgroente, fruit en water. Hierdoor zal het lichaam voorzien worden van vele goede voedingsstoffen. Door deze groenten en fruit te vermalen in een smoothie kunnen de gezonde stoffen extra snel en makkelijk opgenomen worden in het lichaam. Waardoor je merkt dat je lichaam snel meer energie zal krijgen.

Door consequent groene smoothies te drinken zul je merken dat je weerstand verbeterd. Tevens merk je dat je huid er beter uit komt te zien. Een mooiere egale huid krijg je door de gezonde stoffen die in de groene smoothies verwerkt zitten. Met consequent drinken wordt ongeveer een liter per dag bedoelt.

Eetbuien en Ontgiften met Groene Smoothies

Groene smoothies zijn ook goed om vreetbuien tegen te gaan. Mensen krijgen vaak trek in eten als hun lichaam iets te kort komt. Dit kan zijn een mineraal of een vitamine. (of meerdere). Hierdoor gaan we vaak snaaien en grijpen we snel naar koolhydraat rijke producten. (vreetbuien). Dit is 9 van de 10 keer de reden dat men extra kilo’s aankomt. Door het drinken van groene smoothies zorg je er voor dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt en dus minder last hebt van deze welbekende vreetbuien.

Het kan voorkomen dat na de start met het drinken van groene smoothies het lichaam wat tegen gaat sputteren. Zorg dat je het vanaf het begin juist aanpakt en voorkom zoveel mogelijk bijwerkingen. Deze komt door de vele gezonde stoffen die het lichaam ineens binnen krijgt. Hierdoor kunnen buikkrampen, misselijkheid en diarree voor een paar dagen de gevolgen van zijn. De goede voedingstoffen die het lichaam binnen komen verdringen de toxische stoffen en deze worden er door het lichaam uitgegooid. Na een paar dagen zal je echt verschil merken dat het lichaam beter en sterker aanvoelt.

Nadelen

Het lijkt dat deze groene smoothies de oplossing zijn voor al onze problemen maar dat is natuurlijk niet . Het is een feit dat ze goed voor je zijn en door het drinken van de groene smoothies zal je zeker beter gaan voelen, je huid gaat er mooier uitzien, maar ze zijn geen vervanger voor alle benodigde bouwstoffen.

Eigen ervaring

Groene Smoothies
Ik ben begonnen met de groene smoothies via het recepten boek 50 groene smoothies in een handomdraai van Marjolijn Verkaik. Zij geeft hier de makkelijkste en lekkerste recepten om de perfecte groene smoothies te maken. Na best wel wat opstart problemen begin ik steeds meer gewend te raken aan de groene smoothies. Mijn opstart problemen waren vooral buikkrampen en dat ik het allemaal niet heel erg lekker vond. Maar na een paar dagen begin je er aan te wennen en begon ik me ook echt fitter te voelen. Ik het idee dat mijn huid er mooier uit begint te zien. Mijn gezicht is minder grauwig en begint een gezondere kleur te krijgen. Ik heb genoeg energie en na het drinken van een groene smoothie heb ik ook echt een voldaan en vol gevoel . Hierdoor heb ik het idee dat ik minder vreetbuien heb. Ik heb sneller een verzadigd gevoel, omdat ik nu het idee heb dat ik eet waar mijn lichaam echt behoefte aan heeft.

Ook ben ik een tweetal kilo’s kwijt geraakt in 2 weken zonder echt mijn eetpatroon te wijzigen. Dit komt vooral om dat ik geen snaaibuien meer heb en door de goede stoffen en de hoeveelheid water in de groene smoothies. Groene smoothies zijn echt het proberen waard en de recepten zijn erg makkelijk te bereiden. De verschillende receptenboeken zijn voor een schappelijke prijs aan te schaffen, E-book €19,95 of een fysiek boek voor €23,95.

Wil je graag de recepten proberen die mij verder hebben geholpen klik dan hier.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter