Chill Chest – Ideale opvouwbare koelbox voor op vakantie?

De Chill Chest beweert een revolutionaire opvouwbare koelbox te zijn die alles koel houdt zonder koelelementen en dat tot wel 10 uur.

Hoe werkt de Chill Chest volgens de makers

Het opvouwbare ontwerp van deze chill chest koelbox heeft een ruimte voor ongeveer 60 blikjes en kan deze 10 uur koud houden. Door het geweven polypropyleen cellen blijven dingen koel of warm. Deze isolatietechniek zou er voor zorgen dat deze kou of warmte tot wel 10 uur vastgehouden kan worden. Wij hebben even gezocht naar de eigenschappen van polypropyleen en kwamen op het volgende uit:

Het materiaal is redelijk stijf, heeft een hoge temperatuurbestendigheid en is goed bestand tegen chemische oplossingen en zuren. Daarnaast is polypropyleen bestendig tegen bacteriegroei en kan het materiaal, na verhitting, elke vorm aannemen.

Helaas hebben wij nergens terug kunnen vinden dat het ook daadwerkelijk kou of warmte vasthoud. Er zit dus niets anders op dan verder te zoeken naar ervaringen van andere mensen en het zelf proberen.

De stevigheid van de koelbox is volgens de makers gegarandeerd. Het materiaal is erg sterk en kan zelfs vrijwel onbreekbaar genoemd worden. Gezien zijn lichte gewicht van 1 kilo is dit wel opmerkelijk te noemen. Maar klopt dit ook wel?

Ervaringen van andere gebruikers van Chill Chest

Na enig onderzoek online blijkt de Chill Chest toch niet zo goed en lang te werken als de makers beloven. Hieronder enkele ervaringen van mensen die de koelbox gebruikt hebben.

“De koelbox lijkt wel van piepschuim gemaakt te zijn. Hierdoor is de kist minder sterk als men denkt. De scharnieren zijn van een niet te beste kwaliteit.”

“De Chill Chest is lastig te dragen.”

“Vervoer geen ijs in de Chill Chest. De koelbox gaat lekken als het ijs gaat smelten en alles zit onder.”

“De spullen in deze koelbox blijven niet lang ijskoud.”

Bovenstaande zijn enkele opmerkingen van mensen die de Chill Chest gebruikt hebben en deze zijn niet erg positief. Ik denk dan ook dat wij de test zelf over gaan slaan bij dit product. Alle reacties en reviews zijn zo negatief over dit product dat wij toch kiezen voor een andere koelbox.

Er is voldoende keus in verschillende soorten koelboxen. Dus adviseren wij jullie om te kijken naar een andere koelbox waar de ervaringen beter bij zijn. Bijvoorbeeld deze Travellife koelbox.

Als je zelf ervaring hebt met de Chill Chest dan hoor wij dit graag hieronder.

Wil je toch nog meer weten over de Chill Chest klik dan hier.

2.5 Totale Score
Chill Chest - Een gewone draagkrat i.p.v. koelbox

De Chill Chest is volgens vele gebruikers een gewone draagkrat in plaats van een koelbox. Hij houdt geen kou of warmte vast. De koelbox lekt en heel erg stevig lijkt hij ook niet.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter