Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen – Werkt dat Wel?

Het Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen beweert een kussen te zijn die de nek ondersteunt in elke positie. Of je nu slaapt op je zij, buik of rug door het Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen vind je altijd een natuurlijke slaaphouding, maar werkt dit ook echt?

Het Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen is aan de binnenkant gevuld met traagschuim dat volgens de makers een natuurlijke vorm aanneemt ter ondersteuning de van de nek en schouders. Speciale nekrollen zorgen ervoor dat je nog beter ligt. Hierdoor zal het lichaam beter uit rusten en wordt je energieker wakker. De gratis meegeleverde Cool Sense zorgt voor verkoeling in warme zomers.

Door het kussen op verschillende manieren op te schudden en te vormen kan je zeggen dat je het kussen elke vorm kan aannemen die je wil, zodat het voor jou comfortabel is. Maar klopt dit ook echt?

Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen

 

Aanpasbare vormen van het Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen?

Als eerste, alle kussens op de markt kunnen sterk variëren in kwaliteit, maar er zijn maar een aantal manieren om een een kussen op de markt te brengen, wat kan leiden tot dezelfde claims van verschillende fabrikanten.

In geval van het Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen, beweert de fabrikant dat je dit kussen in alle verschillende slaapstanden zal ondersteunen. Door de geïntegreerde warmteafvoer zal je het nooit te heet krijgen als je op dit kussen ligt. Tevens zeggen de makers dat je het kussen kan instellen op 6 verschillende niveaus, zodat het voor jou altijd goed ligt. Het lijkt erop dat de makers een marketing hype gecreëerd hebben om het kussen beter te verkopen.

Verbeterd traagschuim daadwerkelijk de slaap?

Ongeacht of het Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen in meerdere vormen af te stellen is of niet, is de vraag of je door traagschuim daadwerkelijk beter de slaap kan bevorderen?

Het antwoord op deze vraag is een stuk lastiger. In verschillende onderzoeken is hier nog geen eenduidig antwoord op gegeven, dit omdat de deze technologie nog vrij nieuw is. Een ander struikelblok is dat de testen van deze kussens met traagschuim nogal subjectief zijn. De één vind traagschuim fijn liggen en de ander niet. Zodoende is het lastig deze vraag te beantwoorden en is het moeilijk te meten of traagschuim daadwerkelijk de slaap bevorderd.

Het traagschuim en de warmteregulatie in het kussen zorgt er voor dat de kussens makkelijk te vormen zijn. Door de nekrollen zal je nek uitermate goed ondersteund worden en zal je waarschijnlijk uitgeruster wakker worden. De prijs van Hoofdkussen is daarentegen met €79,95 aan de hoge kant. (je krijgt wel 2 kussens).

Tevens heeft traagschuim als eigenschap dat het warmte vasthoud. Dit bevordert normaliter de slaap niet, hier heeft Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen wel een goede oplossing voor met onder andere de kussen sloop van Cool Sense. Deze verspreid de warmte stukken beter dan een katoenen kussensloop.

Is het Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen nu echt zo comfortabel?

Of het kussen nu echt instelbaar is op alle manieren, of bevat het traagschuim nu echt orthopedische voordelen, je moet in gedachte houden dat geen enkel kussen je nek en rug automatisch de gehele nacht ondersteunen wanneer je hem gebruikt. Net als bij elk kussen bewegen we als we slapen de gehele nacht waardoor we elke keer een andere houding aannemen en het kussen moet mee vormen. Het Kussen veranderd zijn vorm door het traagschuim makkelijk mee en zal je nek en rug zo goed mogelijk ondersteunen, toch is en blijft dit subjectief. Sommige vormen en posities zijn voor de één comfortabel en voor de ander niet comfortabel. Het komt dus altijd neer op persoonlijke voorkeur.

Wil je meer informatie over het Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen klik dan hier.

Wij horen graag wat jullie van dit kussen vinden.

Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen

6.7 Totale Score
Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen - Voor een heerlijke Nachtrust

Het Dreamolino Ergonomisch Hoofdkussen zorgt ervoor dat nek en rug goed ondersteund worden. Door de gereguleerde warmteafvoer krijg je het nooit meer te warm.

Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties
1 Reactie
  1. De vormen die je met het kussen zou kunnen maken staan duidelijk rechts onder in de tekening van het kussen dat hier op de site staat

Laat een reactie achter