Blu-Activ Acnébehandeling door Lichttherapie.

Er zijn miljoenen mensen die last hebben van verstopte poriën, bacteriën in deze poriën gaan groeien en zorgen voor ontstekingen. Dit wordt ook wel acne genoemd en komt vaak tot uiting in het gezicht. Hier wil natuurlijk niemand last van hebben, maar het is lastig om hier iets aan te doen.  De invloed van jouw hormoonhuishouding is erg groot of je last krijgt van acne of niet. Blu-Activ lichttherapie is nieuw op de markt en pakt de bacterie die acne veroorzaakt aan. Blauwe lichttherapie wordt al jaren gebruikt voor het bestrijden van acne. Eerst alleen in ziekenhuizen, waar de behandelingen erg kostbaar zijn, maar nu de lampen ook gewoon te bestellen zijn is thuisbehandeling goed mogelijk.

In de pubertijd gaat de hormoonhuishouding veranderen. Dit is ook de tijd dat de meeste jongens en meisjes last van acne gaan krijgen. Acne beperkt zich helaas niet alleen tot het gezicht maar kan overal op het hele lichaam blu-activterugkomen. De meest voorkomende plekken zijn schouders, rug, zoals al besproken het gezicht en soms ook de borst. Als je last hebt van deze puistjes dan doet dit geen goed voor het zelfvertrouwen, meisjes kunnen het nog redelijk verbergen met make-up, maar de keerzijde hiervan is dat de poriën vaak nog verder dicht worden gesmeerd met als gevolg meer puistjes.

Ik zelf heb sinds de pubertijd veel last gehad van acne op mijn rug. Ik had eigenlijk altijd mijn shirt aan om dit te verbergen. Helaas doordat ik altijd mijn shirt aan had, bleef mijn lichaam altijd zo wit als een melkfles. Tevens kon ik mijn T-shirts vaak weggooien. Als er een puistje opknapt dan komt de pus in je shirt en dat krijg je er bijna niet uit met wassen.

Ik ben zelfs bij de dokter geweest en heb verschillende soorten pillen voorgeschreven gekregen. De eerste paar pillen werkten totaal niet. Totdat ik pillen kreeg die mijn huid zo droog maakte dat heel mijn lichaam schraal werd. De acne verdween, maar met erg veel moeite en door de pillen lang te gebruiken. Ik mocht met deze pillen amper in de zon en dat anderhalf jaar lang!

Helaas is de acne enkele jaren weggebleven maar nu langzaam weer terug aan het komen. Deze pillen wilde ik nooit meer, dus ben ik Blu-Activ Acnébehandeling gaan proberen. Deze behandeling is net zo duur als 2 doosjes medicijnen, dus ik dacht wie niet waagt wie niet wint. .

Wat is Blu-Activ Acnébehandeling

Blu-Activ maakt gebruik van speciale lichttherapie. De thermische kop verwarmt de huid, hierdoor zal de zwelling minder worden en wordt de huid behandeld. De roodheid van het gebied zal afnemen. Het speciale blauwe licht met smalle band-golflengte zal zacht de huid binnendringen en valt als het ware de bacterie aan die jouw poriën verstoppen. Het stopt de bacterie onmiddellijk zodat deze niet verder zal groeien en ook geen verdere acne zal veroorzaken.

Door de hormoonhuishouding en stofwisseling kan er acne ontstaan. Acne ontstaat door een verhoogde talgproductie, vernauwing van het follikelkanaal, de invloed van bacteriën in de talgklieren. Een van de belangrijkste bacteriën die verantwoordelijk is voor de ontsteking is Propionibacterium Acnes. Deze bacterie is overgevoelig voor een bepaald soort licht. Blauw licht van Blu-Activ met een golflengte van 414 nanometer zorgt voor een foto-excitatie van deze bacteriën. De opgenomen energie zal worden doorgegeven aan de zuurstofmoleculen in de huid. Deze moleculen worden weer omgezet in singletzuurstof en peroxide en zo wordt Propionibacterium Acnes vernietigd. In principe vernietigd deze bacterie zichzelf met eigen moleculen als deze belicht wordt met de Blu-Activ.

Blu-Activ is geschikt voor alle huidtypenblu-activ

De ontstekingsremmende lichttherapie is geschikt voor alle huidtypen en verwijdert de gevoelige bacterie zowel op als onder de huid. Hierdoor zal de bacterie niet kunnen vol groeien en wordt de acne minder. Het gezicht, de rug, de borst of de schouders zullen zich snel herstellen en de acne zal verdwijnen.

Blu-Activ werkt vanaf de eerste keer dat het gebruikt wordt. Het resultaat is een gladdere en schone huid zonder mijn hele huid uit te drogen. Ik heb de Blu-Activ vooral gebruikt voor mijn rug en het resultaat is goed. De puistjes op mijn rug zijn veel minder geworden en op sommige plekken zelfs al helemaal verdwenen. Ik durf in ieder geval weer met mijn blote rug buiten te lopen.

Op welke manier behandel je de Acne het best met Blu-Activ?

Bij de eerste signalen van acne dien je de Blu Activ te gebruiken. Tweemaal daags gebruik geeft het beste resultaat. Zoals al gezegd zegt het Blu Activ apparaat geschikt te zijn voor alle huidtypen. Ik heb het alleen op mijn huid getest en deze blank en hierop werkt het echt prima. Ik ben blij dat ik niet meer aan de medicijnen hoef, kostentechnisch en voor mijn huid is dit alleen maar voordelig.

Het gebruik van een extra cleaner na de behandeling met de Blu-Activ is wel aan te raden. Deze cleaner kun je gewoon kopen bij de drogist. De Cleansing Mist die je gratis bij de Blu-Activ krijgt werkt ook prima, maar is op dit moment nergens los te bestellen. Ik gebruik op dit moment de cleaner van de HEMA, deze bevalt mij erg goed.

Heb je last van acne dan kan de Blu-Activ een goed product zijn om van jouw acne af te komen. Mocht je echt last hebben van extreme acne (zeer diepe ontstekingen) adviseer ik je toch om contact te zoeken met een dermatoloog. De Blu-Activ is vooral geschikt voor oppervlakkige acne die niet al te diep onder de huid zit. Blu-Activ is het meest geschikt voor kleine gebieden op de huid.

Heb je ervaring met de Blu-Activ deel hem dan hieronder met ons.

Meer weten over of de Blu-Activ bestellen klik dan hier.

8 Totale Score
Blu-Activ Lichttherapie tegen Acne

Deze speciale lichttherapie helpt acne vanaf het ontstaan te bestrijden. Pijnloze lichtstralen dringen onder de huid en pakken de bacteriën aan die puistjes veroorzaken.

Uw recensie toevoegen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter